40 fritsvingende knive skal sikre både et flot resultat og et effektivt stykke arbejde.

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Slagelse. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

I Slagelse vil man slå et ekstra slag for Major TDR 2000, der er en stor 3-fløjet rotorklipper beregnet til store græsarealer som fodboldbaner, parkanlæg, golfbaner og så videre, hvor man har behov for høj kapacitet og samtidigt ønsker høj klippefinish. Hans Mikael, der er sælger hos Brørup Traktor- & Maskincenter, fortæller, at rotorklipperen lidt populært sagt leverer samme høje finish som en cylinderklipper, men som rotorklipper kan den klare klippeopgaverne under vanskeligere forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Takket være de kraftige bæreruller kan den ovenikøbet også levere de striber, man af og til ser på fodboldbanerne, når de er trimmet op til de store kampe.

Klipperen er bygget op med 3 fløje - en midtersektion med fire rotorer og to sidefløje med hver tre rotorer. Samlet set mønstrer de 10 rotorer 40 fritsvingende knive med 7,5 cm stort overlap.

Major TDR 2000 har en arbejdsbredde på op til 6,10 meter (transportbredde 2,53 meter), så man kommer hurtigt over en fodboldbane. Hvis der er behov for at klippe, hvor pladsen er trang, kan en eller to af fløjene hydraulisk slåes 90 grader op. En automatisk switch sørger for, at knivene stopper med at rotere, når sektionerne hæves, så sikkerheden er også på plads.

Knivenes store overlap er muligt, fordi klippernes rotorer trækkes via gearkasser i stedet for kileremme. Hvor remmene på traditionelt opbyggede klippere kan blive slappe, og rotorerne derfor ikke kører med samme rotation, sidder rotorer/knivene på Major TDR nøjagtigt i forhold til hinanden, så der er ingen risiko for at de kolliderer. En anden årsag til den høje klippefinish er, at de tre sektioner "flyder" i forhold til terrænet takket være et patenteret 3-punkts pivot-system. De følger derfor eventuelle ujævnheder i terrænet, så der er ensartet klippehøjde og ingen risiko for at "skalpere" tørven.