OKNygaard er gået ind i 2019 med en ordrebeholdning på 460 millioner kroner og forventer en omsætning på 630 millioner kroner.

Omsætning, resultat og solidaritet stiger i OKNygaard. Det skyldes ifølge administrerende direktør Ole Kjærgaard, at virksomheden holder både kursen og tempoet. Og så sætter de strøm til FN's verdensmål.

- Vi forventer, at en stigende del af de offentlige udbud vil indeholde elementer fra FN's verdensmål. Som markedsleder er det helt naturligt for os at arbejde med verdensmålene. Både ved at udvikle nye kompetencer som kan være med til at løse nogle af de klimaskabte udfordringer, vi står med. Et større fokus og en bedre sammenhæng i klima/LAR løsninger, hvor både anlæg og drift er tænkt sammen fra starten, står højt på vores agenda, siger Ole Kjærgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet eksempel på arbejdet med verdensmål, er den omstilling af småmaskiner til el-drift, som er igangsat. Afdelingen i Vejle har gennemført omstillingen til e-drift og endnu to afdelinger skal frem mod 2020 konvertere småmaskiner til el-drift.

- Med over 1000 småmaskiner er det vigtigt, at få styr på logistikken. Omstillingen skal jo fungere i praksis fra dag nummer et, derfor gennemfører vi omstillingen i "pakker" med reservemaskiner, serviceaftaler, montering af ladestationer på vores ladbiler og så videre. Det er ikke kun maskiner som udskiftet, det er hele det daglige setup, siger Ole Kjærgaard.

Ifølge Ole Kjærgaard er resultaterne gode. Blandt andet er arbejdsmiljøet forbedret og indgår som en del af virksomhedens certificeringsprogram, der blandt andet omfatter Arbejdsmiljøcertificering efter OHSAS18001 og Miljøcertificering efter ISO14001.

Samarbejde er et must

Som den eneste virksomhed i branchen har OKNygaard ansat en samarbejdsudvikler, der arbejder målrettet med at udvikle samarbejds- og dialogkompetencer blandt medarbejdere og samarbejdspartnere.

Samtlige medarbejdere, har deltaget i udviklingsarbejdet, som er understøttet af virksomhedens samarbejdsudvikler - ansat i 2017, for at arbejde med samarbejdsformer i virksomhedens anlægsprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som en del af indsatsen, har vi gennem de seneste år arbejdet målrettet med teamudvikling, erfa-grupper og bodymates, hvor sparring, teamwork og konflikthåndtering har været i højsædet, siger Ole Kjærgaard.

Alt gennemføres med Styret Entreprise og Styret Drift, som er projektstyringssystemer udviklet af OKNygaard med fokus på at optimere og sikre løbende opfølgning på tidsplaner, økonomi og systemer, som medvirker til højt, dokumenteret kvalitet og tilfredshed hos kunderne.