Forsinkelserne i Landbrugsstyrelsen kom ikke bag på de store spillere.

Landbrugsstyrelsen er bagud med tilskudsordningen til skovrejsning, efter de overtog arbejdet for Miljøstyrelsen, der stoppede behandlingen af indberetninger i oktober sidste år.

Men det kom ikke bag på hverken Skovdyrkerne eller HedeDanmark, der havde forberedt sig på, at der kunne være forsinkelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HedeDanmark tager forsinkelsen

Folk må ikke være skræmte af den her ordning. Det er en god ordning, der har kørt i mange år.

Christian Ritz Andersen, HedeDanmark.

På Sjælland, Fyn og Øerne står Christian Ritz Andersen for skovrejsningen hos de små 20 kunder, som HedeDanmark betjener i området.

Hos HedeDanmark har de en særlig model, hvor de lægger ud for tilskuddet, så lodsejeren ikke får penge i klemme. Derfor har de fleste af deres kunder ikke kunnet mærke, at tilskudsordningen er forsinket.

- Normalt er det lodsejeren, der får tildskuddet. Vi gør i stedet det, at vi lægger pengene ud, til gengæld bliver tilskuddet udbetalt til os, siger Christian Ritz Andersen.

Ifølge ham nåede de at indberette de fleste skovrejsninger i løbet af foråret og sommeren, efter nyplantningerne var sat i jorden. Derfor nåede de fleste sager at blive behandlet, før Miljøstyrelsen stoppede behandlingerne og overdragede tjansen til Landbrugsstyrelsen i oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventet forsinkelse

Også hos Skovdyrkerne Vest var forsinkelsen forventet, og her havde man forberedt sig ved at indberette i god tid, fortæller Anders Kruse Elmholdt.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at det kan være vanskeligt at komme ind i de her ting. Vi håber da, at de så hurtigt som muligt kan komme i gang og holde den tidsfrist, som de har sat nu. Så snerper det kun lige akkurat ind i plantesæsonen, siger Anders Kruse Elmholdt.

Han venter nu spændt på, hvordan de vil håndtere tilsynene af de tilskudsstøttede nyplantninger ovenpå tørken. Det er et meget sent tidspunkt at besigtige kulturer på, hvis de skal opfylde kravene ved etablering, da alt kan se en del anderledes ud nu ovenpå vinteren og tørken.