At etablere læhegn kan give ganske gode tilskud, lyder det fra Skovdyrkerne.

Skovrejsning og læhegn er to ting, man kan få gode tilskud til. Det sætter Skovdyrkerne fokus på til Agromek, der indfinder sig i Herning i næste uge.

På messen vil de fortælle gæster, og særligt landmænd og lodsejere, om mulighederne for at søge tilskud til rejsning af skov og læhegn gennem Skovdyrkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskud kan nemlig komme op og dække halvdelen af de reelle udgifter ved at rejse læghegn og renholde dem i tre år, lyder det fra Anders Brøgger Jensen, der arbejder med netop de emner i Skovdyrkerne.

Søger i puljer

Skovdyrkerne har i flere sæsoner lagt tilskudsansøgninger sammen i puljer fra lodsejerne. Det har givet en høj succesrate, skriver Skovdyrkerne i en pressemeddelelse.

- I år var der ansøgninger for cirka fem millioner kroner, og der er afsat 10 millioner kroner i tilskudspuljen. Puljemidlerne er altså ikke brugt op. Det er derfor min klare forventning, at vi får tilskuddene hjem til lodsejerne, siger Anders Brøgger Jensen.

Udover at plante læhegn, vil Skovdyrkerne som nævnt også sætte fokus på skovrejsning, hvor der også er tilskudspenge at hente.

- Tilskuddet til skovrejsning blev tidligere udbetalt i to rater, hvor man måtte vente på sidste rate. Sådan er det ikke længere. Nu får man hele tilskuddet udbetalt ved etableringen, skriver Skovdyrkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skovdyrkerne er en medlemsejet forening med små 5.000 medlemmer og 100 ansatte. De omsætter hvert år for en halv milliard kroner og har sine hovedaktiviteter indenfor rådgivning, entreprise og handel.