Driftssikkerhed er i høj kurs, når der skal ryddes sne og saltes, så mennesker og køretøjer kan færdes sikkert.

Når der i vintersæsonen skal bekæmpes sne og is på veje, parkeringspladser, gangarealer osv. er der behov for en stor kapacitet og driftssikkerhed.

Hos Snevagten, der har en række entrepriser med snerydning og saltning over hele Danmark, er de meget beviste om, hvilket udstyr deres underleverandører har.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skal overholde mine aftaler med kunderne, så jeg kigger på mine leverandører og ser på hvad de har af udstyr, siger Christoffer Gade fra Snevagten.

Blandt andet skeler han kraftigt til, hvilke saltspredere de arbejder med. Driftssikkerheden og evnen til at klare store arealer på kort tid er nemlig afgørende, uddyber han.

Det skriver Bredal Maskinfabrik i en pressemeddelelse.

Ingen klumper

Christian Mejnertsen er en af Snevagtens entreprenører, og som udfører vinterarbejde på flere hospitaler i hovedstadsområdet.

Han har tre Bredal SGS-saltspredere, to med 2000 liters tank til salt og en med 1500 liter. Traktorerne med snerydningsudstyr og saltspredere pendler mellem opgaverne i København og basen i Holbæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gav problemer med, at saltet kittede sig sammen i beholderen under den lange køretur.

- Vi fylder saltsprederen hjemmefra, og det gav tidligere problemer med, at saltet blev presset sammen og stoppede for tilførslen af salt. Med Bredal-sprederne har vi aldrig haft problemer med klumper og andet, der blokerede for saltspredningen, siger Christian Mejnertsen

Ifølge Bredal er deres SGS-saltspredere konstrueret med et gummibånd, som sikrer en jævn fremførsel af saltet til spredetallerknerne uden stop.

Hele dagen

Bredal-saltsprederne er konstrueret med to tallerkner til spredningen af saltet. Dermed sikres at saltet spredes i et meget tyndt og jævnt lag.

Det er med til at reducere forbruget af salt, uden at der gås på kompromis med glatførebekæmpelsen. Det er afgørende for, at Christian Mejnertsen har tilstrækkelig kapacitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- To af mine saltspredere har plads til 2 m3 salt. I praksis betyder det, at føreren har salt nok til en hel dags arbejde. Det er altafgørende, da vi har saltlager i Holbæk, og det vil være umuligt at skulle frem og tilbage til København samme dag for at læsse salt, siger Christian Mejnertsen.

Christoffer Gade har en opfordring til kommunerne om at stille større krav til leverandørerne af snerydnings- og saltningsydelser i forbindelse med miljøet.