Det skal ikke være tilladt at bruge pesticider, når private får støtte til at rejse ny skov, mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Når private landmænd hvert år får omkring 35 millioner kroner i støtte til at lave 1.000 hektar ny skov, så bliver det uden mulighed for at bruge pesticider.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har besluttet at det fremover ikke skal være muligt at bruge pesticider, når private får støtte til at rejse ny skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har tidligere vist sig at være uproblematisk at rejse ny skov uden brug af pesticider i driften. Derfor forventer jeg også, at der fortsat vil være stor interesse, selv om det alligevel ikke bliver muligt at anvende pesticider, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Private har mulighed for at få tilskud til at rejse skov som en del af Fødevare- og landbrugspakken, og ordningen har været meget populær. Ny skov skal forbedre vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til blandt andet, fjorde og indre farvande, og samtidigt er ny skov med til at beskytte grundvandet under skoven.

Ordningen er finansieret under EU's Landdistriktsprogram. De nye vilkår sættes i værk så hurtigt som muligt. Af tekniske årsager kan ændringen først nå at træde i kraft til ansøgningsrunden for 2019. I 2018 vil projekter uden pesticider derfor blive prioriteret først. Ansøgningsrunden for 2018 åbner 1. august.