Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Denne 101 hektar store park har vundet prisen som årets park to gange

18. nov. 2020 | Indrykket af Brørup Traktor- & Maskincenter

Med hjælp fra en Major TDR16000 har Blackpools Stanley Park vundet "Best UK Park" to gange.

Del artiklen:

Bedre grønne områder til borgerne i Blackpool - - Se video nederst i artiklen
De lokale myndigheder i Storbritannien har i mange år kæmpet med kraftige nedskæringer.  På trods af udfordringerne har nogle lokale myndigheder som for eksempel bystyret i Blackpool set store muligheder i at forbedre lokale anlæg.

I 2019 blev Blackpools Stanley Park tildelt prisen "Best UK Park" af Fields in Trust, som er en velgørenhedsorganisation, der arbejder med at sikre rekreative områder i hele Storbritannien. Med et lokalt indbyggertal på cirka 160.000 og et samlet grønt areal på cirka 150 ha lægger det ansvarlige anlægsteam i Blackpool stor vægt på, at de lokale grønne områder holdes perfekt.

Den anlægsansvarlige i Blackpool er Nick Horner, og han kender de lokale grønne områder som sin egen bukselomme. Nick Horner siger: "Som ansvarlige for plejen af vores grønne områder skal vi vedligeholde lokale parker, sportsområder, naturområder, den lokale lufthavn, skoler, vejkanter og de åbne grønne arealer, herunder også de mange beplantninger centralt i Blackpool". 

Målt på driftsomkostninger er Majors klippere klart billigere end cylinderklippere
Med et team på 26 professionelle anlægsarbejdere og gartnere har Nick og hans team travlt. Maskinparken består af mange forskellige typer udstyr, og gennem årene har de lært, hvilket udstyr der virker, og hvilket udstyr der koster koster teamet tid og kommunekassen penge.  Mange af de eksisterende maskiner til græsklipning består af cylinderklippere til store åbne arealer samt Major-tromleklippere. Sidstnævnte har vist sig at være markant billigere i drift.

Tasos Lambrou, der arbejder for bystyret i Blackpool, udtaler: "Forskellen mellem at bruge cylinderklippere og tromleklippere er som nat og dag, når det gælder omkostningerne.  Den udviklinger, som tromleklipperne har gennemgået gennem årene, betyder, at de i dag er lige så gode som cylinderklipperne".

TDR giver større fleksibilitet og driftssikkerhed
Nick Horner tilføjer: "Normalt, udskifter de lokale myndigheder deres primære klippere hvert femte år på grund af omkostningerne til vedligeholdelse og reparation. Vi købte vores første Major TDR 16000 for mere end 20 år siden. I den periode har vi kun skiftet to gange, så dette er vores tredje model. Disse maskiner er meget mere holdbare, og vedligeholdelsesomkostningerne er lavere end cylinderklipperne".

Den Major TDR16000, som teamet i Blackpool har nu, har en klippebredde på 4,9 m med otte rotorer og 32 modsatroterende klinger, der overlapper, så der opnås ensartet klipning i hele klippebredden. Et system med trepunktsophæng sikrer, at sidesektionerne følger konturerne i underlaget jævnt, mens tromlerne for og bag sikrer, at underlaget udjævnes, så der opnås en flot stribet effekt, uden at der klippes ned til rødderne. Dette gælder også på grovere græs.

"I naturområdet og de beskyttede områder er det naturligvis af afgørende betydning, hvordan vi klipper og plejer arealerne - men Major TDR giver os så stor fleksibilitet og har så lave driftsomkostninger, at vi kan bruge den overalt på områderne", forklarer Nick. 

"Major'en klarer alle de opgaver, vi udsætter den for"
En af de største svagheder ved nutidens klippere er, at de er ofte er drevet via kileremme.  Major TDR har et gearkassesystem med direkte drev, så vi slipper for problemerne med remme. "Major klarer alt det, vi udsætter den for", siger Tasos. "Den klipper uden videre gennem meget højt naturgræs, og det tager kun 10 minutter at indstille den, så man bagefter kan køre ud og klippe fodbold- eller cricketbanen helt tæt. Det ville nok være umuligt at gøre med en cylinderklipper".

Nick fortsætter: "Vi er omgivet af tætbeliggende huse her i forstæderne, og vi skal derfor være klar til at håndtere en lang række materialer, som ligger skjult i græsset og på jorden, for det kan skade eller ødeægge maskinerne. En cylinderklipper har ikke en chance med den slags materialer. Derimod udgør de ikke noget problem for Major TDR, da klingerne blot svinger væk, så vi undgår skader".

Gode baneforhold for foreningsfodbold
Der er sket en markant stigning i folks brug af parker og grønne arealer under coronapandemien. Tasos Lambrou har bemærket den glæde, som de lokale børn har ved at benytte de grønne arealer, når de er velplejede. "Foreningsfodbold er meget vigtigt for bystyret i Blackpool.  Det er fantastisk at se børnene møde op hver uge. De behøver ikke at sparke alt, hvad de kan, for at få bolden til at trille langt. Jeg tror, at vi næsten har tredoblet antallet af klubber, vi har nu i forhold til tidligere. Børnene ser striberne på banen, og når målene er stillet op, og banerne er kridtet op, ligner det et professionelt stadion", siger han begejstret.

"Jeg vil gå så langt som til at sige, at Major-tromleklipperne har været en kæmpe hjælp i arbejdet med at tilbyde vores indbyggere markant bedre anlægsområder her i Blackpool, samtidig med at driftsomkostningerne er blevet reduceret", fortsætter Nick. "Det har virkelig været en stor fordel for vores samfund". 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame