OKNygaard har øget omsætningen med en femtedel og kommer ud af 2017 med et forbedret resultat.

En af kæmperne indenfor anlægsgartneriet i Danmark, OKNygaard, har rundet 480 millioner kroner i omsætning. Med et resultat på 12,7 millioner kroner, er det på linje med de udmeldte forventninger.

Det skriver OKNygaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi leverede den indtjeningsfremgang, vi havde stillet i udsigt. Det er positivt, at vi kunne forbedre overskudsgraden fra 2,7 procent til 3,1 procent i et år, hvor vi samtidig øger omsætningen med 19 procent, siger administrerende direktør Ole Kjærgaard.

- I dag er OKN en anden virksomhed end da vi påbegyndte rejsen for 5 år siden. I 2017 har vi ansat en driftschef, en fleetmanager, der skal styre vores voksende bil- og maskinpark, mens vores nyansatte HR-chef er i gang med intern talent- og karriere udvikling,

Ole Kjærgaard, administrerende direktør.

OKNygaard har en målsætning om at blive Danmarks største anlægsgartner. I 2017 etablerede OKN en afdeling i Sønderjylland og en udbygning af anlægsafdelingen vest for Storebælt er i fuld gang.

- Vi er meget fokuseret på en konstant optimering af vores produktivitet, hvor teknologi spiller en stadig større rolle. Vores koncept for Styret Entreprise og Styret Drift indeholder væsentlige elementer af logistikstyring som er helt afgørende i en virksomhed med mere 3000 aktive kunder fordelt over hele landet, siger Ole Kjærgaard.

Resten af 2018

OKNygaard er gået ind i 2018 med en ordrebeholdning på 380 mio. kr. Desuden har koncernen en god pipeline, som rækker ind i 2019 og 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ordrebogen danner grundlag for god aktivitet i 2018, men vi havde gerne set en højere ordreindgang, målet er at kunne se pipelinen to år frem og hele tiden have knap ét års omsætning i ordrebogen, så vi undgår utilsigtede tilpasninger i medarbejderstaben, afslutter Ole Kjærgaard.

Virksomhedens forventninger til 2018 er en omsætning omkring 520 mio. kr. og et resultat af den primære drift på 18 mio. kroner med en resultatgrad på 3,5 procent.

Vækstambitionerne fastholdes, og der forventes en årlig vækstrate på 10 procent. Målet er, at virksomhedens omsætning skal ligge omkring 700 mio. kr. inden for en 5-årsperiode.

Bundlinjen skal hæves og resultatgraden øges til cirka fem procent, hvilket er prioriteret højere end vækst i toplinjen.