Nogle virksomheder skal betale et bidrag, og andre bliver belønnet for antallet af lærlinge. I dag får de brev fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

I år skal virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen have, hvad der samlet set svarer til 3,4 lærlinge pr. 100 faglærte medarbejdere.

Virksomheder, der ikke uddanner nok, skal betale 27.000 kr. for hver elev, de mangler. Mens virksomheder, der allerede uddanner tilstrækkeligt med lærlinge, til gengæld kan få en ekstra bonus på 25.000 kroner per helårselev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at få bonussen, regner man ud, hvor mange elever og lærlinge, virksomheden har haft i gennemsnit de sidste tre år. Uddanner virksomheden mere end de seneste tre år får den bonus.

Men hver enkelt virksomhed får sit helt eget mål for, hvor mange lærlinge, de som minimum skal uddanne. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Det er godt, at virksomhederne får deres måltal for 2018 allerede nu. Vi er i midten af april, og lever man ikke op til kravet, kan man heldigvis nå at gøre noget ved det og ansætte en lærling eller to, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Bygge- og anlægsbranchen er en af de brancher, som i forvejen uddanner mange lærlinge. En analyse fra Dansk Byggeri viser, at medlemsvirksomhederne har 15 procent lærlinge i gennemsnit i forhold til de faglærte medarbejdere, altså langt flere end der kræves som minimum.

Ifølge Dansk Byggeri har de fået mange henvendelser fra medlemsvirksomhederne om det nye praktikplads-AUB i årets første måneder.