Maskinforretningen Vemas satser på den professionelle grønne sektor, men kvalitetsbevidste private er også velkomne.

Midt i det centrale Jylland, nærmere betegnet Vejle, ligger maskinforretningen Vemas, en af de markante spillere på markedet for maskiner og redskaber til både landbrug og den professionelle grønne sektor.

Firmaet er delt op i to dele, landbrug og have/park, og salgschef for have/park & vejmaskiner, David Jepsen, er ikke i tvivl om, hvor Vemas har sine styrker, når det drejer sig om den grønne sektor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores kernekunder indenfor have/park, det er det professionelle segment. Det er for eksempel boligselskaber, kommuner, kirkegårde og store anlægsgartnere. Og det er det jo ikke mindst fordi, at vi jo simpelthen ligger lige i Jyllands smørhul med alle de store byer i umiddelbar nærhed. Vi dækker byer som Kolding, Fredericia, Vejle, Horsens, Skanderborg og Århus, fortæller han.

Kun kvalitetsprodukter

Vemas er forhandler af en lang række kvalitetsmærker indenfor maskiner og redskaber til den grønne sektor, og selv om firmaet satser på de professionelle kunder, så er privatkunder bestemt ikke forment adgang.

- Privatpersoner er meget velkomne. Men man skal bare vide, at det ikke er her, at man finder en billig plæneklipper til 1.500 kroner. Vi skal ikke konkurrere med byggemarkeder. Det grej, som vi har, det er udelukkende til professionelt brug, men de private, der gerne vil have den type kvalitet af redskaber og værktøjer, dem sælger vi til, siger David Jepsen.

Selv om hallerne på adressen i Vejle er fyldt med både nye og brugte maskiner, så foregår en stor del af firmaets aktiviteter ude på kundernes adresse.

- Vi opererer på et kæmpestort geografisk område. Vi kommer jo fra Grenå og helt ned til Christiansfeld, så vi har en seks - syv servicevogne, der kører ud og laver omkring 80 procent af reparationerne ude hos kunderne. I det hele taget foregår meget af vores virksomhed ude, vi er jo ikke en strøgbutik. Vi har rigtig mange demonstrationer af maskiner ude ved kunderne, siger David Jepsen, som i disse dage har voldsomt travlt med at sørge for, at kunderne er klar til at gå foråret i møde.