De syv midt-og vestjyske kommuner i Business Region MidtVest er blevet enige om, at virksomhederne først skal stille økonomisk sikkerhed for en opgave, når den er større end en million kroner.

I løbet af sommeren 2017 blev borgmestrene for de syv midt-og vestjyske kommuner i Business Region MidtVest enige om, at de ville arbejde for en harmonisering af krav om sikkerhedsstillelse. Samtlige kommuner har nu vedtaget forslaget. De syv kommuner er Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer Kommune.

Direktør Jes Gylling fra Murerfirmaet Jens Vinderslev A/S i Struer roser det nye politiske tiltag:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en omstændig og dyr proces at stille økonomisk sikkerhed for opgaver, og for mindre virksomheder har det også haft betydning for, om de overhovedet kunne byde på en opgave, siger Jes Gylling, som er sikker på, at det kommer alle virksomheder til gode at de administrative barrierer sænkes - særligt for de mindre virksomheder.

Jo mere erhvervsvenlige, kommunerne er, jo bedre. Og jo mindre forskel, der er på de enkelte kommuners praksis, jo nemmere er det administrativt for virksomhederne.

Niels Hansen

Dansk Byggeri Midt-og Vestjylland

Bestyrelsen i Business Region MidtVest er glade for, at anbefalingerne om at hæve niveauet for sikkerhedsstillelse, nu kan omsættes i praksis.

- Beslutningen er en tillidserklæring til de mindre og mellemstore virksomheder, og det viser, at det politiske samarbejde i vores område skaber resultater og øger erhvervsvenligheden til gavn for hele Midt-og Vestjylland, udtrykker H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune og medlem af bestyrelsen i Business Region MidtVest.

Initiativet er udviklet i dialog med Dansk Byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Af flere årsager er der grund til at kippe med flaget og rose de syv kommuner i Business Region MidtVest for alle at være gået op til en grænse fra en million kroner og op. Jo mere erhvervsvenlige, kommunerne er, jo bedre. Og jo mindre forskel, der er på de enkelte kommuners praksis, jo nemmere er det administrativt for virksomhederne, siger Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt-og Vestjylland.