Asserbo Golf Club har vundet en natur- og miljøpris for en "ambitiøs og målrettet indsats for at arbejde med naturen og miljøet."

Asserbo Golf Club kunne tage fra Korsør med både hæder og ære samt 75.000 kroner mere på lommen, end da de kom. Ved Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde vandt de nemlig natur- og miljøprisen.

- Asserbo Golf Club foretager en lang række tiltag for at forbedre forholdene for både planter og dyr. Dette sker i et tæt samarbejde med flere interessenter udenfor golfsporten, og det har også givet nye løsninger til at fremme friluftsliv og gavne lokalsamfundet omkring Asserbo. Prisen er på i alt 75.000 kroner, skriver Danish Greenkeeper Association.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Prisen går til en klub som har valgt at arbejde natur- og miljøarbejdet i rigtig mange år og i alle afdelinger af klubber. Samtidig har man brugt arbejdet med miljøet til at skabe dialog med lokale interessenter og lykkedes med at skabe en multifunktionel golfbane, sagde Uffe Steffensen fra Dansk Golf Unions bestyrelse i sin motivation.

Golfsportens Natur- og Miljøpris er indstiftet af Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association. Den uddeles af en miljøpriskomité, hvor også Miljøstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund deltager.

- Prisen til Asserbo viser, at et stort engagement fra greenkeepernes side kan give flotte resultater og kan have stor indflydelse på baners natur og miljø siger Jesper Kristensen, formand for Danish Greenkeepers Association.

De to andre nominerede til dette års pris var Hornbæk Golfklub og Grenaa Golfklub, og det er femte gang prisen bliver uddelt.