Skovskolen i Nødebo holder senere på måneden en dag i træernes tegn.

Navnet er Træets dag, og udstillingen finder sted den 23. marts på Skovskolen i Nødebo. Ideen om at lave et fælles arrangement for anlægsgartnere, arborister og andre, der har med træer at gøre, er ikke specielt gammel. Faktisk begyndte det hele sidste år. Efter det var afholdt, meldte Skovskolen i Nødebo sig på banen og tilbød, at det kunne holdes på skolens jorder. Det takkede medarrangør Hans Anker Holm, direktør for Lindana A/S, ja tak til.

Fire hovedgrupper

Udstillerne vil koncentrere sig om at vise de seneste nyheder og det nyeste udstyr inden for fire hovedgrupper. Det vil henholdsvis være stubfræsning, klatreudstyr, motorsave og flishugning. Hans Holm læger vægt på, at det er et fælles arrangement. Altså et sted hvor alle, der lyst til at udstille, kan være med. Han håber også, at det vil kunne blive en tilbagevende begivenhed, og at det på sigt også vil være muligt at afvikle et tilsvarende arrangement i Jylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles om udgifter

Træets dag er speciel ved, at det er en ikke kommerciel messe, men et sted hvor gæsterne har gratis adgang. De udgifter der er ved afholdelsen af messen, deles solidarisk i forhold til hvor stort et areal, der udstilles på.

- Vi deles om de faktiske udgifter. For eksempel vil der være en pølsevogn, der er møntet på gæsterne, og udgifterne der er her, er vi fælles om. Det er også vores tanke, at det kan skabe en slags synergi, for på én og samme gang er udstillerne jo både konkurrenter og kolleger, som sælger til det samme segment. Desuden er der også mulighed for, at vi udstillere kan få en uformel snak med hinanden, siger Hans Holm.

Udstillerne

Mængden af udstillere er ikke så stor, men til gengæld er det planen, at en stor del af udstillernes program bliver vist frem og demonstreret. Skovskolen lægger som nævnt areal til i alt ni udstillere, som alle er store spillere på hver deres felt, når det handler om træer i den brede forstand. Rent konkret vil Först, fsi, Husqvarna, HD 2412, Vermeer, 3rod-Jensen, Stihl, Lindana A/S og Nordland ATV være til stede på messen.