Det går bedre, end det har gjort i lang tid for de fynske gartnerier.

De store producenter af potteplanter trækker store dele af læsset i år, hvor de fynske gartnerier har de bedste resultater i 33 år. Det skriver Fyens.dk. Gartnerierne bliver løbende større og større, og ifølge Fyens er det en af grundene til, at de oplever fremgang.

- Mange gartnerier er blevet meget større, fordi de har overtaget nødlidende kolleger eller gartnerier, der ventede på et generationsskifte. Og de gartnerier, der har købt op, har evnet at skabe stordriftsfordele ud af væksten. De er både blevet bedre til at sælge og til at styre omkostningerne, siger gartnerformand Jørgen Andersen til Fyens Stiftstidende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er revisionsfirmaet PK Revision fra Odense, der har lavet den analyse, som artiklen bygger på. Ifølge dem er omsætningen steget med 3,1 procent til 26,5 millioner kroner pr. gartneri, samtidig er overskudsgraden er steget fra 4,8 til 5,6 og forrentningen af egenkapitalen er steget fra 9,7 til 14,0 procent.

Selv om lønnen for de ansatte er steget, så er løn per kvadratmeter faldet. Det betyder, at gartnerierne er blevet mere effektive. 72 procent af virksomhederne havde overskud i 2017 - det er den højeste andel i analysens historie.