Konferencen Byens Gulv slog torsdag dørene op for en dag i byplanlægningen, arkitekturen og særligt terrorens lys.

De fleste har set billederne af lastbilen, der bragede ind i den glade folkemængde i Nice i 2016 på deres nationale festdag. 89 mennesker døde i angrebet, der senere blev fulgt op af endnu et angreb i Berlin senere på året, da endnu en lastbil ramte og dræbte 12 mennesker ved et julemarked.

Efterfølgende begyndte man i flere europæiske byer - blandt andet København - at opstille betonklodser ved sårbare pladser. Velvidende at betonklodserne aldrig ville forhindre terrorangreb, satte man dem på Politiets og PET's foranledning op blandt andet på Nyhavn i København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da det hele var på plads, og man var sikker på at lastbiler ikke længere kunne bruges til angreb i samme grad som før, stod man med flere spørgsmål, der krævede svar.

Hvordan sørger vi for, at terrorsikringen ikke bliver en daglig reminder om frygt, men en aktiv del af borgernes hverdag?

Hvor langt er vi villige til at gå i terrorsikringen, og hvor meget åbenhed, æstetik og tilgængelighed er vi rede til at ofre?

De spørgsmål og mange andre satte Dansk Byplan Laboratorium, Københavns Universitet og Belægningsgruppen ved Dansk Beton på dagsordenen, da de for femte gang holdt Byens Gulv - en konference om anlæg og arkitektur. Dagen bød på 17 oplæg, og hovedparten af dem handlede om terrorsikring, imens de andre emner strakte sig fra genbrug af beton til klimatilpasning.

I omegnen af 200 gæster lagde vejen forbi Nyborg Strand.