Undervisningsministeren har godkendt forsøg på en række erhvervsskoler, hvor større fleksibilitet og frihed til at afprøve ny tilrettelæggelse af skoleundervisningen, er nøgleorderne.

I september sidste år åbnede Undervisningsministeriet for, at erhvervsskoler kunne søge om at deltage i forsøg, som skulle give dem mere fleksibilitet i forhold til for eksempel undervisning, praktik og studiemiljø. Blandt de godkendte skoler tilbyder 10 af dem uddannelser inden for byggeri og anlægsarbejde.

Ministeriet har i alt modtaget 89 ansøgninger fra 43 erhvervsskoler. Emnerne for ansøgningerne er meget spredt både mellem de fire udmeldte temaer og indenfor temaerne. De fleste ansøgere søger om forsøg med eux, bredere grundforløb 2 og grundforløb 1 på tværs af hovedområder. Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flest afslag

Undervisningsministeren har godkendt 52 af de 89 forsøg. Årsagen til, at størstedelen af de 37 ansøgninger får afslag, er, at de falder uden for de udmeldte økonomiske og juridiske rammer. Derudover har ministeren lyttet til Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU), som har afgivet indstilling om forsøgene.

- Interessen for at lave forsøg viser et stort engagement på erhvervsskolerne, og ansøgningerne giver os et vigtigt indblik i, hvilke behov og ønsker der er på skolerne. Der har været brede og frie rammer for forsøgene, så nu jeg glæder mig til at se, hvilke erfaringer der kommer ud af dem, når skolerne netop selv har kunnet pege på, hvad de gerne vil forsøge sig med at gøre anderledes, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Forsøgene kan sættes i gang fra i dag og skal være gennemført inden for tre år. Forsøgene vil blive evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut.