Lørdag er sidste dag, hvis man vil nå forbi og se, hvordan de bedste lærlinge i Danmark klarer sig til Danmarksmesterskaberne i Skills.

100 stande og gæster i tusindevis. Stemningen ved årets DM i Skills var præget af nysgerrighed og naturligt konkurrenceelement. Fordelt på 61 fag dystede nogle de bedste unge indenfor erhvervsuddannelserne i deres fag.

36.000 mennesker har allerede været forbi og kigge, og selv om formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, ikke regner med at nå de 55.000 gæster som sidste år, så er han stadigvæk tilfreds med årets arrangement, som det ser ud nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har forløbet rigtig godt, alle har været glade, for der har været meget plads. Der har været mange, der har stoppet op ved de forskellige uddannelser, og det er jo det vigtige. Jeg er fuldt ud tilfreds, og jeg synes det er gået rigtig godt, og konkurrencerne har et ekstremt højt niveau. Det er toppen af poppen, der konkurrerer, og de er rigtig dygtige, siger Jesper Juul Sørensen.

Det erklærede mål med Skills er at promovere erhvervsuddannelserne, og selv om det er lidt svært at måle, mener Jesper Juul Sørensen, at de kan se en forskel. I byer, hvor der har været Skills, er der ifølge Jesper Juul Sørensen ofte flere, der får uddannelsesaftaler, ligesom der er flere, der fortsætter fra grundforløb 1 til grundforløb 2.

Forskelligt fra kommune til kommune

Hvert år har DM i Skills en værtskommune, som sætter sit præg på konkurrencen. I år lavede Herning Kommune undervisningsmaterialet "Fang Erhvervsuddannelserne," der er en bog til undervisningen i grundskolerne, som skal sætte fokus på erhvervsuddanelsernes muligheder.

- Hvert år er det en ny kommune, der er vært for DM i Skills. Næste år skal Næstved være vært ved DM i Skills, og de er i gang med at finde ud af, hvordan de vil sætte deres præg på Skills sammen med os, siger Jesper Juul Sørensen, og slutter med en opfordring til Herning og de andre værtskommuner:

- Det er vigtigt, når skills forlader en by, at erhvervsskolerne stadigvæk holder den kontakt, der er skabt med grundskolerne, så man bibeholder samarbejdet.