Dianalund Motor blev årets MultiOne-forhandler 2017.

Sjællandske Dianalund Motor løb med titlen Årets MultiOne-forhandler 2017. Titlen plejer ellers at ende på jyske hænder, men i år måtte HCP's sælger Tommy Kærgaard køre mod øst for at ønske tillykke.

Dianalund Motor har solgt de blå minilæssere fra MultiOne i en del år efterhånden, og lige siden starten er salgskurven gået opad. I 2017 blev det til ca. 20 leverede maskiner og mange flere redskaber, så MultiOne fylder efterhånden en del i den dynamiske maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første minilæssere blev solgt til landbrugskunder, men væksten stammer fra alle mulige andre brancher. Kirkegårde, boligforeninger, hestefolk, juletræsproducenter, kommuner, entreprenører, private, forsyningstjenester, genbrugspladser og anlægsgartnere er blot nogle af de kunder, der har været forbi Dianalund for at købe en eller flere minilæssere.

- Vi har flere kunder, der på forsøgsbasis startede ud med en MultiOne, men senere er vendt tilbage for at købe nr. to og tre - og det er rart, for så har vi jo ikke prakket dem noget ubrugeligt på i første omgang, mener Christian Andersen, der står for salget.

Multimange redskaber

MultiOne markedsføres somme tider som 'en schweizerkniv, bare blå'. Det billede er helt korrekt, mener Cristian Andersen, for hvor de første maskiner oftest blot blev leveret med skovl og evt. pallegafler, er der nu langt større variation over redskabssalget.

- Vi sælger virkelig mange redskaber til MultiOne'erne. I år er det blevet til flere armklippere, koste, rendegraverenheder, bladsugere, fejemaskiner, hækkeklippere, avancerede skovle osv., så mon ikke vi har leveret 30-40 redskaber foruden standardskovle?, siger han.

Mulighederne er næppe udtømte, for MultiOne leverer mange originale redskaber, danske redskabsproducenter er også med på vognen, og endelig kan Dianalund Motor også selv byde ind med helt specielle løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2018 også godt år

Christian Andersen er spændt på, hvad 2018 bringer.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld med hensyn til salgstallene og meget spændt på at se, hvilke redskaber kunderne efterspørger. Vi er blevet kendt for gerne at ville modtage en udfordring og finde en redskabsløsning til alle opgaver, så der kommer forhåbentligt nogle sjove forespørgsler. Det er blevet en sport for alle i forretningen at løse dem, siger han.

Hos HCP, der er den danske importør af MultiOne, glæder Tommy Kærgaard sig over Dianalund Motors succes med minilæsserne.

- Vi kan naturligvis godt lide store salgstal, men vi kan mindst lige så godt lide aktive forhandlere, der går op i salgsarbejdet og efterfølgende servicerer kunderne optimalt, siger han.

Tommy Kærgaard mener, at begge dele passer på Dianalund Motor og var derfor glad for at kunne ønske Christian og kolleger godt nytår med hæderen som Årets MultiOne-forhandler 2017.