Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) byder på faglige indlæg inden for skov og naturpleje til Vidensdage 2018. Det er to helt særlige dage, der sætter fokus på at gøre de bedste i branchen bedre.

Er man interesseret i skov, vandløb og naturpleje, gør DM&E det muligt at følge sporet inden for skov til den store årlige begivenhed, DM&E Vidensdage.

DM&E vil i år præsentere foreningens medlemmer for et program, hvor årets tema, Fagligt, Skarpt & Værdiskabende, vil være nøgleordene bag de mange indlæg, som medlemmer kan vælge blandt i løbet af de to kursusdage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vidensdagene finder sted på Vingsted Hotel & Konferencecenter i Bredsten ved Vejle d. 18.-19. januar 2018.

Et af de store indlæg står Knud Herbert Sørensen, tidligere fodboldspiller og HR-direktør i Middelfart Sparekasse for, når han behandler temaet om at skabe arbejdsglæde og en god arbejdsplads. Han vil bl.a. fortælle om, at succes og arbejdsglæde i moderne virksomheder kræver, at de mennesker, der ER virksomheden, er glade og stolte, fordi de får friheden til at agere.

Opgaver i lavvandsarealer

Et af de mange branchespecifikke indlæg til DM&E Vidensdage d. 18. januar omhandler netop medarbejderinddragelse i en skoventreprenørvirksomhed. Den svenske skoventreprenør Håkan Nilsson kommer og fortæller om sin måde at lede sine medarbejdere, og hvordan anerkendende ledelse skaber gode resultater. - Medarbejderne er virksomhedernes vigtigste ressource. Har du den rigtige mand på maskinen, giver det næsten altid et positivt resultat, siger konsulent i DM&E Skov Claus Clemmensen i en pressemeddelelse.

Skovskolen, KU indtager ligeledes scenen med et indlæg om skovbrugselever, og hvordan vi i skovbranchen skal forholde os til de nye regler, der træder i kraft primo 2018.

- Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft hos skoventreprenørerne, og det er vigtigt, at vi hele tiden uddanner nye. Derfor skal vi vide, hvordan man håndterer en elev i sin virksomhed, fortsætter Claus Clemmensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Socialt samvær og generalforsamling

Vidensdage handler ikke kun om at tilegne sig viden inden for fagområdet, men også om at styrke det sociale samvær kollegaerne imellem og danne netværk på tværs af branchen - noget som er meget velset blandt DM&E's medlemmer.

Igen i år bliver der afholdt generalforsamling i Dansk Skoventreprenørforening (DSF) fredag d. 19. om formiddagen til DM&E Vidensdage.

- Det gik rigtig godt med at holde generalforsamling i forlængelse af vidensdagene sidste år, så vi fortætter traditionen, slutter Claus Clemmensen.