Ud af mange forskellige artikler om stort set alle aspekter i den grønne branche er her de fem, der blev læst allerflest gange i løbet af året.

2017 har budt på mange interessante begivenheder i den grønne branchen om blandt andet skovning, nye maskiner, konkurrenceafgørelser, politiske tiltag, konkurser og åbninger af nye innovative virksomheder i branchen.

Blandt de mange artikler på dette web-site er her de fem, der blev læst flest gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nr. 5: Svensk maskine i danske skove

På femtepladsen finder vi en artikel, der fortæller, at den svenske producent af Malwa skovmaskiner har planer om at etablere sin egen niche i Danmark. Malwa findes både som udkørermaskine, skovningsmaskine og kombimaskine.

Nr. 4: 25 år med Avant

Fjerdepladsen er en jubilæumsartikel om Avant Danmark. Det er nu 25 år siden, de grønne minilæssere fra finske Avant fandt vej til Danmark gennem to maskinhandlere, Jørgen Jensen fra Sorring Maskinhandel og Gert Jensen fra Hørve Maskinhandel, efter de havde været en tur på den store entreprenørmesse Bauma i München.

Nr. 3: Portræt af Årets Brolægger

Denne artikel er et portræt af Anlægsgartner Gottlieb, som er Årets Brolægger 2017. En alvorlig episode var lige ved at tage livet af virksomheden i 2013. Og derfor var glæden over kåringen til årets brolægger lidt ekstra overvældende for virksomhedens grundlægger og adm. direktør, Thomas Gottlieb.

Nr. 2: Konkurstruet Silvatec

Den næstmeste læste artikel på Grøn tekniks website i 2017 er en af flere artikler om Silvatecs problemer. Den danske producent af skovmaskiner blev i foråret sendt i konkursbehandling.

Nr. 1: Effektivisering i Randers

Årets mest læste artikel handler om, at man i Randers Kommune har indkøbt nye maskiner for at optimere maskinparken. Således kan nye Mulag rabatklippere klare flere opgaver - og hvor man hidtil brugte syv traktorer, er det nok med tre nu.