En samling på omkring 130.000 motorbøger fra år 1900 og op til nutiden var under hammeren, men opnåede ikke salg.

Det var intet mindre end én af verdens største samlinger af motorlitteratur som auktionshuset Campen Auktioner, havde under hammeren.

Den enorme mængde originale manualer og værkstedshåndbøger tilhører Køsters Motorboghandel, som med over 130.000 håndbøger, manualer og blade er en af de største specialboghandler af sin art i verden. Alle havde set frem til at salg, men da auktionen endte den 17. december, nåede buddene ikke højt nok op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det overraskede indehaver Tom Frandsen, som syntes han havde sat en realistisk mindstepris.

- Buddene kom flere steder fra, men på trods af at værdien var sat til omkring otte millioner kroner, nåede vi kun op på et bud på 1,3 millioner kroner. Og selv med en mindstepris på 1,5 million kroner, blev det ikke solgt. Det kom faktisk lidt som et chok for mig, da jeg var sikker på, der ville være købere med en så lavt sat mindstepris, fortæller Tom Frandsen.

Enorm samling

Selv regner Tom Frandsen med, at samlingen rummer omkring 130.000 bøger, og at cirka 11.000 bøger er scannet ind som PDF-filer. Bøgerne dækker stort set alt der var og er på vejene og dermed de sidste 150 års motorhistorie. Der er originale manualer og instruktionsbøger strækker fra før år 1900 og op til nutiden.

- Vi havde jo til huse i Randers før, men har haft butik i Risskov i flere år, og i dag dækker firmaet 425 kvadratmeter. Jeg er gået i tænkeboks med hensyn til hvad der skal ske, så indtil videre er der som vanligt åbent min boghandel i Risskov, siger Tom Frandsen.