MultiOne minilæssere med kabine er populære.

Lige så hurtigt det i sommertiden er at komme af og på en minilæsser uden kabine, lige så bekvemt og komfortabelt er det at have en minilæsser med kabine i vinterhalvåret. Og heldigvis behøver ejerne af de blå MultiOne minilæssere ikke undvære komforten, for på alle nyere modeller er sikkerhedsrammen forberedt for kabine.

- Vi oplever flere og flere kunder, der vil have kabine på deres minilæssere. Det er ikke så meget de traditionelle kunder i landbruget, der vil have kabiner, men derimod boligforeninger, kommuner, serviceselskaber osv., hvor minilæsserne har erstattet de konventionelle redskabsbærere, fortæller Tommy Kærgaard fra HCP Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at nogle eksisterende kunder får siderude, dør, front- og bagrude eftermonteret, mens andre køber den fabriksmonterede version og vælger varme i sædet og andre bekvemmeligheder fra start.

Et fornuftigt valg

Hos Dianalund Motor, der hvert år sælger mange MultiOne minilæssere, bekræfter man tendensen.

- Vi sælger adskillelige minilæssere til kunder, der tidligere har kørt med redskabsbærere, og det er typisk de kunder, der vælger kabine, fortæller Christian Andersen.

Han synes, det er et fornuftigt valg, når minilæsserne skal til at køre mange timer dagligt. Chaufførerne har helt overordnet krav på ordentlige arbejdsforhold, og når komforten og ergonomien er i orden, kan de holde koncentrationen fra morgen til aften i de lange arbejdsdage med for eksempel snerydning og glatførebekæmpelse.

Det er ikke kun MultiOne med kabiner, der har været i fokus i 2017. Udviklingen fra at betragte minilæsserne som smidige læssemaskiner til, at de nu ses som multifunktionelle redskabsbærere, er gået utroligt stærkt på det seneste , mener Tommy Kærgaard, som har arbejdet med minilæssere i mange år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kunder fra alle brancher har virkelig fået øjnene op for mulighederne og er begyndt at købe vores maskiner som basismaskiner til mange forskellige formål. I takt med det, kommer der flere redskabsproducenter. Så kan maskinerne endnu mere, og sådan fortsætter den positive spiral, siger han.