Roskilde-virksomheden Malmos Landskaber er kåret som Årets Arbejdsplads 2017 af 3F.

I forsommeren indstillede værkfører Thomas Jensen Malmos Landskaber til 3F-prisen "Årets Arbejdsplads". Hans anbefaling hviler på et ret solidt grundlag, for han har arbejdet for Malmos siden 1989, og han har personligt haft stor glæde af virksomhedens målrettede fokus på at behandle medarbejdere som medmennesker.

Virksomhedens X-faktor

Malmos Landskaber er en toneangivende anlægsgartner inden for nyanlæg. På mange måder en nyskabende virksomhed, som er kendt for at etablere totale landskaber - store projekter, helst de fagligt krævende af slagsen og gerne med avancerede klimaløsninger. Malmos er i kraftig vækst, og antallet af medarbejdere nærmer sig de 100.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3F's pris er et bevis på, at det ikke er tomme ord, når ledelsen kalder medarbejderne for "virksomhedens X-faktor".

- Vores medarbejdere er dygtige - branchens bedste. Vi bruger også mange ressourcer på at sikre, at alle har det godt, føler sig engagerede og værdsat. Prisen er en kvittering for, at vi har succes som en helhedsorienteret virksomhed, hvor der er plads til vækst, samtidig med at medarbejderne trives. Selvfølgelig er vi stolte, siger administrerende direktør Morten Dohrmann Hansen.

Et godt eksempel

Dommerkomiteen for Årets Arbejdsplads tager på besøg hos de nominerede virksomheder for selv at danne sig et indtryk. Nogle af de begreber, der efterfølgende blev brugt om Malmos, var "tryghed", "ligeværd" og "åbenhed fra bund til top".

Samtidig var dommerne imponerede over Malmos' vilje til at tage ansvar for landets kommende anlægsgartnere - de lærlinge, som bliver uddannet i virksomheden. Det ansvar er, fremhævede forbundsformand Per Christensen ved prisuddelingen, et godt eksempel for alle andre virksomheder.