Et nyt digitalt kvalitetssikringskoncept er under udvikling af Dansk Byggier, Basit og Brolæggerlauget, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Det kan være en saga blot med besværligt og tidsrøvende skrivebordsarbejde for at dokumentere kvaliteten af brolæggeres arbejde. Et nyt kvalitetssikringsprogram er på vej, og det skal spare brolæggerne tid og penge.

- I dag bruger vores medlemmer meget tid på at klippe, klistre og tegne med tusch i mange farver for at dokumentere. Men nu vil det arbejde snart kunne gøres nemmere ved brug af det digitale kvalitetssikringsprogram med relevante oplysninger i kontrolskemaer og kontrolplaner for den enkelte opgave, siger Brolæggerlaugets oldermand Claus Johnsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye program består af en app og en hjemmeside, der taler sammen med en central database, som har kontrolplaner for modtage- og udførelseskontrol i henhold til normer og tolerancer i forhold til DS 1136 standarden for brolægning og belægningsarbejder.

To leverandører står lige nu klar med apps til formålet. iKontrol og Ajour hedder selskaberne, og de demonstrerede løsningerne, da Brolæggerlauget holdt konference for medlemmerne.

- Den digitale kvalitetssikring vil helt sikkert forbedre kvaliteten af rapporteringen, hvilket både vil være til glæde for entreprenørerne og bygherren, forklarer konsulent i lauget Mikael Mortensen.