Randers Kommune frigør fire traktorer ved at købe Mulag græsklippersystemet, som klarer hele tre opgaver på én gang.

Gersvang Maskiner har siden 2015 været importører af det tyske produkt Mulag, som er et af mærkerne, når det handler om klipning af rabatter. Fra Gersvang Maskiner fortæller Bent Ole von Müllen, at man med Mulag er i stand til at kombinere de tre typer klippere på samme køretøj. Det kunne eksempelvis være en traktor eller en Unimog, og her kan de tre typer klippere så klare det hele i én og samme arbejdsgang. Rent praktisk vil det sige, at der simultant kan klippes første og andet skår samtidig med, at der klippes rundt om kantpæle og under autoværn.

Stor klippehastighed

- Klipningen kan tilmed foregå med en gennemsnitshastighed på seks kilometer i timen. Mulags klippesystemer er computerstyrede, og har hermed en avanceret automatik. Dermed følger de underlaget, og uanset om det er flad rabat, skråninger eller grøfter, som afhængig af formen, dog kan kræve en mindre indgriben fra chaufføren, siger Bent Müllen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre traktorer erstatter syv traktorer

Driftsleder hos Randers Kommune, Frank Poulsen, fortæller, at man indtil nu har anvendt syv traktorer til klipning af vejrabatterne. Heraf var de seks udstyret med hver én armklipper, og den sidste var udstyret med en kantpæleklipper. Men udstyret var ved at være så slidt, at der skulle noget nyt udstyr til, og efter markedet nøje var blevet sonderet, faldt valget på tre-i-én klipperne fra Gersvang Maskiner.

Frigiver fire traktorer

- Ret hurtigt stod det os klart, at vi derved kun skulle bruge tre traktorer i stedet for de syv, vi hidtil havde brugt til opgaven. Derved vil vi fremover få frigivet fire traktorer og fire chauffører, som dermed kan foretage andre opgaver. Og der er ingen tvivl om, at vi vil opnå en væsentlig effektivisering og besparelse på den samlede rabatklipning, siger Frank Poulsen.

Glad og stolt

Hos Gersvang Maskiner er man meget glad og stolte over, at kunne levere tre sæt klippere til Randers kommune, som dermed er den første kommune, som har taget den fulde investering på én gang.

- De har købt tre frontmonterede sæt, og hver af dem består af en Mulag MRM 300 autoværnsklipper, en MLM 200 kantpæleklipper og endelig den bagmonterede Mulag GHA 700 armklipper, der har en rækkevidde på otte meter på hver side af traktoren, udtaler Bent Müllen.