Weekenden bød på kamp til stregen da New Zealand "bød op til dans" i Lillehammer under de actionfyldte verdensmesterskaber i Stihl Timbersports.

Fredag 3. november sydede Håkons hallen af aktivitet da holdkonkurrencerne blev fløjtet i gang. Danmark var et af de første hold på banen, men nåede desværre kun til Second Chance, og havde derefter første parket til at opleve de regerende verdensmestre, Australien, blive slået af deres årelange rivaler New Zealand.

Ingen tvivl om at det var et bomstærkt New Zealandsk hold med et unikt godt samarbejde, der gjorde forskellen, efterhånden som de fik kæmpet sig op gennem rækkerne. På vejen slog de så stærke rivaler som England, USA og Canada. Det på tros af at canadierne fik deres bedste tid nogensinde, helt nede på 48,36 sekund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I finalen stod New Zealand overfor årets overraskelse, Polen, som oven i købet kæmpede sig vej gennem konkurrencerne med bare tre mand på holdet.

Det betød at den polske atlet Jacek Groenwald klarede to discipliner hver gang holdet var på scenen; Stock Saw og Standing Block Chop.

Det polske hold tabte med relativ lille margin til New Zealand, og der er intet at sige til, at det var en ekstrem tilfreds polsk atlet, Krystian Arkadiusz, der efterfølgende udtalte:

"Tidligere var det en fuldstændig urealistisk tanke for os at komme på podiet. Vi er ekstremt lykkelige over sølvmedaljen i dag".

Sidste års vinder, Australien tog bronzemedaljen i holdkonkurrencerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Individuelle konkurrencer

For niende gang lykkedes det new zealandske Jason Wynyard at snuppe verdensmesterskabet for næsen af sine konkurrenter i de individuelle kampe i Stihl Timbersports.

Der var tæt konkurrence mellem australske Brad de Losa og Jason Wynyard, og før selve finalen var det kun tre point, der adskilte de to konkurrenter. Med andre ord, alt kunne ske.

Undervejs i finalen lavede Brad de Losa tekniske fejl, der kostede point og havde desuden udfordringer under disciplinen Hot Saw. Brad de Losa havde svært ved at skjule sin skuffelse efter finalen.

På tredjepladsen kom Canadas Mitch Hewitt, der i den grad leverede toppræstation. Han leverede dagens rekorder i Stock Saw, Standing Block Chop og Springboard. I sidstnævnte disciplin var han ganske tæt på verdensrekorden med sin tid på 38,66 sekund. Verdensrekorden er 35,67 sek. Mitch Hewitt endte blot et enkelt point fra Brad de Losa, primært grundet udfordringer i disciplinen Single Buck.

Alt i alt var verdensmesterskaberne i Stihl Timbersports en succes med omkring 3000 tilskuere begge dage. Atleterne kan allerede nu se frem til næste VM, der vil foregå i Liverpool i 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil da, kan vi glæde os på vores egne breddegrader til de Nordiske Mesterskaber, der i år vil foregå på Roskilde Dyrskue den 8-10 juni 2018.