Lotte Skjærbæk er ny uddannelsesleder på Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus. Branchekendskab og -samarbejde er afgørende for gartnerfagets fremtid, siger hun.

Lotte Skjærbæk, 54, der har været ansat som underviser på erhvervsskolen i en årrække, tiltrådte som ny uddannelsesleder pr. 1. oktober. Hun ser frem til fortsat at bidrage til gartneruddannelsens udvikling.

- Vi skal blive ved med at uddanne dygtige gartnere, som matcher det, branchen har brug for. Det handler blandt andet om at præsentere eleverne for de nyeste tendenser og teknologier i faget, og der skal vi som skole arbejde tæt sammen med erhvervet, for at blive ved med at være en succes, siger Lotte Skjærbæk i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil flytte fordomme

Vi skal som skole arbejde tæt sammen med erhvervet for at blive ved med at være en succes

Lotte Skjærbæk, uddannelsesleder, Jordbrugets Uddannelsescenter, Aarhus

Også for grundforløbet, der er indgangen til alle de grønne erhvervsuddannelser, peger den nye uddannelsesleder på vigtigheden af stærke samarbejder på tværs.

- Vi har en flot palet af erhvervsuddannelser, som jeg rigtig gerne vil arbejde for, at endnu flere unge uddannelsessøgende opdager. Langt hen ad vejen handler det om at flytte nogle af fordommene om erhvervsuddannelser, og det gør vi bedst, når vi hjælpes ad - forældre, UU-vejledere, erhverv og erhvervsskoler, siger Lotte Skjærbæk.

Dygtig analytiker

Lotte Skjærbæk indtræder i en gruppe på i alt fire uddannelsesledere. Skolens studievejledning og en række eksterne samarbejder, herunder brobygningsforløb til elever i grundskolen, bliver også en del af de nye uddannelsesleders ansvarsområder.

Med udnævnelsen af Lotte Skjærbæk er et generationsskifte i gruppen af uddannelsesledere på Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus fuldbragt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lotte Skjærbæk har med sine mange års erfaring som underviser et stort kendskab til uddannelsesområdet, samt en stor pædagogisk og didaktisk indsigt, som vi nu kommer til at drage nytte af på flere niveauer. Samtidig er hun en rigtig dygtig analytiker og god til at se tingene lidt fra oven, og det er vigtigt i en verden som vores, hvor rammevilkår og uddannelsesstrukturer er i konstant forandring, siger direktør for Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus, Peter L. Moesgaard.