Lindevangsparken, Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus og Vestre Fjordpark er finalister til Dansk Landskabspris 2017.

Om nøjagtig en uge - den 25. oktober, overdrager kulturminister Mette Bock (LA) Dansk Landskabspris 2017 på 70.000 kroner til vinderprojektet ved et prisuddelingsarrangement på Nationalmuseet.

Juryen glæder sig ifølge en artikel på parkognatur.dk sig over, at de tre finalister hver især bidrager til deres lokalområder, særligt i form af social merværdi, der kommer borgerne til gode. Derudover glæder juryen sig over, at der indgår miljømæssige tiltag som eksempelvis LAR-løsninger (Lokal afledning af regnvand) i alle tre projekter. Resultatet er tre finalister, der alle på forskellig vis adresserer bæredygtighed, og juryen ser de tre projekter som ligeværdige kandidater til at vinde Dansk Landskabspris 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inspirerende og holdbare byrum

Jurymedlem Bo Holm-Nielsen, landskabsarkitekt MDL og partner i ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, siger om årets finalister

- I år har vi haft ekstraordinært mange indstillinger til Dansk Landskabspris. Det vidner om, at landskabsarkitekturen er ved at genvinde momentum i byggebranchen. I juryen har vi haft travlt med at besøge de mange spændende sites, der både i skala og lokation har stor spredning. De 3 nominerede projekter, Lindevangsparken, Forpladsen i Nordvest og Vestre Fjordpark, er alle flotte eksempler på nyere dansk landskabsarkitektur. De afspejler alle inspirerende og holdbare byrum, der er skabt i dialog med slutbrugerne, samtidig med at funktionelle krav til LAR, drift, anlægsøkonomi og æstetik går flot hånd i hånd.

Juryens motivationer

Juryen motiverer Lindevangsparken som finalist med blandt andet disse ord:

- Lindevangsparkens projekt kan med sit indhold om at skabe fornyelse, at øge muligheden for bevægelse og at imødekomme klimaændringer stilles lige med lignende nutidige park- og byrumsrenoveringer: projektet skiller sig dog alligevel ud ved at bevare den for lokalområdet genkendelige struktur og det plantemæssigt værdifulde i det oprindelige anlæg.

Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus er blandt andet udvalgt, fordi 'den på fineste vis er et multifunktionelt byrum, der både rummer opholdsmuligheder og aktivitetsområder og er et moderne anlæg, der slår på klassiske dyder.'

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig motiverer juryen udvælgelsen af Vestre Fjordpark som finalist med 'at der er skabt en solid og multifunktionel platform for aktivt udeliv. Brugernes behov for at være aktive sammen i naturen understøttes forbilledligt - med enkle og solide virkemidler.'