Aarhusianerne har de seneste måneder været med til at sætte retningen for, hvordan 10.000 bytræer skal gøre Aarhus grønnere frem mod 2025.

På lidt mere end tre uger har aarhusianere fremsat cirka 600 konkrete ønsker til steder, hvor gerne vil have plantet træer, og mange af ønskerne dækker over flere træer, så der er tale om flere tusinde træer i alt.

- Formålet med at indhente ønsker fra borgerne er at gøre Aarhus grønnere, fordi et grønnere Aarhus øger livskvaliteten og gør byen til et skønnere sted at færdes, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har bed borgerne om hjælp til at foreslå placeringer som led i kommunens plan om at plante 10.000 nye bytræer frem mod 2025.

Borgerønskerneer både fremsat digitalt og på et fysisk Aarhus-kort, og Teknik og Miljøs træeksperter arbejder i disse dage på at skabe det fulde overblik over alle ønskerne.

- Der er dog allerede muligt at spore tendenser. Der er ønsker til træer langs indfaldsveje og på asfalterede hjørner i villakvarterer. Desuden er frugttræer i høj kurs på ønskeælisterne.

- Inspirationen fra aarhusianerne er vigtig, når vi skal have det grønne endnu tættere på og rundt i alle kroge. Jeg er glad for, at så mange aarhusianere vil hjælpe med at sætte en grøn retning, så Aarhus bliver ved med at udvikle grønne åndehuller, når byen vokser, siger Kristian Würtz.

Ønsker under lup

De kommende måneder vil alle ønsker blive nøje vurderet. Nogle træer kan blive en realitet allerede det kommende år, mens andre vil blive tænkt ind, næste gang der for eksempel bliver udført vejarbejde i det pågældende område.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I budgetforliget for 2018 er der afsat otte millioner kroner til en grønnere og mere børnevenlig by, og det er blandt andet fra denne pulje, træerne vil blive finansieret.

På hjemmesiden www.aarhus.dk/ønsk kan man se, hvor aarhusianerne har ønsket træer, og i løbet af kort tid vil alle ønskerne fra de fysiske kort også være synlige på siden.