Vestre Fjordpark er blandt de projekter som blev hædret af Aalborg Kommunes Bygningspræmiering.

Aalborg Kommunes Bygningspræmiering fremhæver nybyggeri, som viser indlevelse i stedets helhed og skaber en god sammenhæng mellem funktionalitet og indhold - som rammen om et godt hverdagsliv eller som understregning af det særlige og unikke.

Udformningen af Vestre Fjordpark lægger netop vægt på at skabe rum for både hverdagens aktiviteter og for den helt særlige oplevelse af landskabet ved Limfjorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestre Fjordpark er et helårsorienteret lærings- og aktivitetslandskab, der med enkle virkemidler bidrager til oplevelsen af naturen og deltagelse i anlæggets mange tilbud. Det er samspillet mellem naturen, vandrummet og brugerne, der giver Vestre Fjordpark liv og karakter. Promenaden og bygningerne er udformet til mange formål, eksempelvis kan taget også bruges til ophold og som tribune med udsigt over fjorden og livet i Vestre Fjordpark.

Projektet er realiseret med midler fra Lokale og Anlægsfonden, Nordeas Fond og den Obelske Familiefond. Adept har udformet det i samarbejde med GHB Landskabsarkitekter og ingeniørerne Orbicon, Niras og Cowi. Foruden Aalborg Kommunes Bygningspræmiering er Vestre Fjordpark blandt de tre nominerede til årets Danske Landskabspris.