Sinding Skov og Naturpleje er et lille entreprenørfirma, der udfører mange forskellige opgaver i skov og naturområder - både for private og det offentlige.

Cat gravemaskinerne hos Sinding Skov og Naturpleje er ofte på hårdt arbejde og kan få både buler, ridser og skrammer. Til trods for det holder maskinerne til strabadserne. En Cat 308E gravemaskine har således været med siden 2006 og kørt 9000 timer. Den er dog nu blevet erstattet af en ny af samme størrelse.

- Maskinerne skal kunne holde til at få stød og slag. Når vi kører inde imellem træerne, hvor der ikke er særligt meget plads, så sker det, at maskinen kommer til at ramme et træ, når vi svinger rundt, siger Erik Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erik Nielsen er oprindeligt uddannet landmand. Men da muligheden bød sig for at springe fra det trængte erhverv, slog han til. Han overtog Sindig Skov og Naturpleje og har nu været selvstændig i snart 20 år. Firmaet beskæftiger i dag tre ansatte udover ham selv.

Vi har også monteret ekstra lys, fordi vi i det travle perioder både arbejder om aftenen og om natten.

Maskinfører Steffen Graversen

Sinding Skov og Naturpleje

50.000 plantehuller

En af de ansatte, maskinfører Steffen Graversen, møder vi et godt stykke inde i en statsskov sydvest fra Aalborg. Han graver plantehuller. Mange plantehuller. Og det sker med den nye gravemaskine Cat 308E, som firmaet lige har købt.

- Jeg skal vel grave cirka 50.000 huller, så det går der da et stykke tid med, lyder det fra Steffen Graversen.

For enden af gravearmen er den traditionelle graveskovl erstattet af et specialudviklet boreudstyr. Udstyret gør det muligt at bore huller ned i 70 cm dybde. Og med Steffen Graversen i førerkabinen går det rigtig hurtigt med at bore huller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Boreudstyret er dog ikke det eneste, som adskiller maskinen fra standardmodellen.

- Vi har også monteret ekstra lys, fordi vi i det travle perioder både arbejder om aftenen og om natten, siger Steffen Graversen.

Firmaet råder over to Cat 308 gravemaskiner. Begge bliver brugt udelukkende til at bore plantehuller. Og der er nok at se til.

- Vi har virkelig travlt. Den milde vinter gør jo også, at vi kan bore i jorden hele året, siger Erik Nielsen.