Nordisk Kunstgræs Import leverer færdigdyrkede underlag til fodboldbaner med en bund af kunstgræs god nok til at beskytte fodboldben i guldklassen.

'Ingen slår vores græs'. Nordisk Kunstgræs Imports (NKI) slogan er dobbelttydigt og antyder et glimt i øjet. Ingen slår jo kunstgræs. Men for én af Odense-firmaets produktlinjer er det faktisk en sandhed med modifikationer. Det handler om hybridgræs. Og her tegner kunstige fibre sig kun for 13-15 procent. Løsningen hedder Mixto og er udviklet af den italienske kunstgræsproducent Limonta. Formlen er en solid bund af kunstgræs med naturgræs ovenpå.

- Det, der adskiller vores system fra nogle andres er bl.a., at backingen er åben og luftig. Det gør, at naturgræsset kan slå rødder igennem underlaget af kunstgræs. Der er kunstige fibre forneden, men du skal lede endda noget for at kunne se dem. Det skal skabe den naturlige, optimale fodboldoplevelse, forklarer Mixto Product Manager i NKI, Lars Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under Ronaldos fodsåler

Vi kan egentlig gro fodboldbaner året rundt

Lars Frederiksen, Mixto Product Manager, NKI Græs

Og det er netop fodboldbaner, systemet er lavet til. Dyre fodboldben tilhørende navne som Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema løber rundt i Madrid på Mixto hybridgræs system. Kun græssorten er anderledes, mens superligaspillerne Brøndby Stadion betræder et underlag, der svarer præcist til de 8800 kvadratmeter i NKIs drivhus nord for Odense. NKI kultiverer hybridgræsset inden døre, så det er klar til hurtig levering.

Gror baner året rundt

- Ved normal installation tager det seks til otte uger. Med det her system kan vi levere fra dag til dag. Det er fordi, at vi har tyvstartet lidt ved at kultivere græstæppet herinde. Fordelene er, at vi kan vande det systematisk, fordi vi ligger under tag. Vi kan skrue op og ned for varmen. Og her kommer ikke så meget ukrudt som udenfor. Så vi kan egentlig gro en fodboldbane året rundt, siger Lars Frederiksen.

Udover at levere hele fodboldbaner, sender NKI en del græsruller af sted til klubber og idrætsforeninger, der har brug for ekstra styrke på udvalgte steder. Særligt fodboldbanens målfelter er udsatte områder.

- Vi har mange henvendelser om hybridgræs til målfelter, fordi det typisk er der, det største slid finder sted. Hybridgræsset gør, at der kan slides meget mere, uden at det er synligt eller mærkbart. Brugsfrekvensen øges med op til tre gange i forhold til almindeligt græsunderlag, forklarer Lars Frederiksen, der i sommer leverede målfeltpolstring til Odense-klubben B1909. Se, hvordan det er gået i videoen ovenfor.