Med et professionelt kalkulationsprogram genererer H. Hoffmann skarpere kostpriser og derved realistiske tilbud.

- I modsætning til regneark så kan vi med det professionelle kalkulationsværktøj Sigma, hvor der regnes i kostpriser, langt bedre ramme den reelle kostpris og derved styre dækningsbidraget, så vi undgår de tabsgivende projekter, forklarer Jacob Lahn, projektleder og anlægstekniker hos H. Hoffmann.

H. Hoffmann beskæftiger ca. 40 medarbejdere årligt og udfører alle typer af opgaver inden for nyanlæg, pleje og vedligeholdelse. H. Hoffmann passer og vedligeholder bl.a. Aarhus Kommunes kommunale parker. Også vinterberedskab er en del af H. Hoffmanns services.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt afgørende, at vi ikke længere udfører opgaver, som vi ikke tjener penge på. Med Sigma kender vi vores omkostningsniveau, så vi ved hvor langt vi kan gå ned i pris. Samtidig opererer alle beregnere med de samme priser. Det er med til at sikre de gode resultater, siger Jacob Lahn i en pressemeddelelse.

Med Sigma kender vi vores omkostningsniveau, så vi ved hvor langt vi kan gå ned i pris. Samtidig opererer alle beregnere med de samme priser.

Projektleder Jacob Lahn

H. Hoffmann

Sigma programmet læner sig op ad brugerfladerne fra regneark, men den afgørende forskel er, at Sigma har indbygget en kalkulationsmotor. Det betyder, at beregningerne er automatiserede, så den tilbudsansvarlige altid er sikker på, at alle materialer, mandetimer, lønninger mv. er indregnet. Det giver derfor mere præcise beregninger og fuldt overblik over de reelle omkostninger.

Regner på den halve tid

For Jacob Lahn er en af de andre fordele, at alle priser ligger inde i Sigma Programmet. Det betyder, at beregnerne ikke skal starte forfra hver gang. Det eneste de skal koncentrere sig om, det er tiden og mængderne.

- Med Sigma skal vi ikke starte forfra hver gang, fordi priser på f.eks. mandetimer og maskiner allerede er lagt ind i programmet. Det betyder også, at vi alle regner efter de samme priser hver gang, hvilket er med til at minimere fejlrisikoen. Generelt vil jeg sige, at vi regner vores tilbud 50 procent hurtigere end tidligere, hvor vi bl.a. brugte Excel, siger Jacob Lahn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overblik og præcise udregninger

Ifølge Jacob Lahn så er der med Sigma samtidig større sikkerhed for, at han regner rigtigt. Han har en sikkerhed for, at de materialer, timer mm. som han taster ind, også kommer med i det samlede regnestykke, fordi det sker automatisk. Og hvis han går ind og retter i f.eks. timesatser, så skal han kun gøre det ét sted, så bliver det automatisk rettet alle steder.

- Har jeg f.eks. udarbejdet et tilbud på 200 kvadratmeter terrasse og det så skal rettes til 150 kvadratmeter, så tilpasses hele den underlæggende kalkulation automatisk - altså materialer, mandetimer mm. Og det er genialt og er med til at sikre, at vi hele tiden kan bevare overblikket på både de store og små opgaver, siger Jacob Lahn.

Med flere end 4500 brugere er kalkulationsprogrammet Sigma i dag det mest anvendte professionelle kalkulationssoftware målrettet bygge- og anlægsbranchen. Sigma programmet en integreret del af undervisningen hos Dansk Byggeri Uddannelsescenter og på 22 erhvervsskoler i Danmark. Erhvervsskolerne sikrer derved også, at medarbejdere er klar til at arbejde professionelt med kalkulationer i virksomhederne i fremtiden.