Armeringsnet kan bruges til at skabe kørefast underlag, når regnen truer med at forvandle græsareal til mudderpøl.

Når p-pladsen til den årlige festival eller markedsdag er mudret væk, kan det være nærliggende at se på, hvordan det kan undgås, at det samme sker næste år.

I Hjørring Kommune har man afprøvet armeringsnettet til etablering af en græsparkeringsplads. Kommunen har ellers udelukkende anvendt nettet under grusstier som erstatning for bundsikringssand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ser nettet som et godt alternativ, hvor der er brug for en midlertidig løsning, eller hvor der ikke er økonomi til en fuld asfaltering eller anden omkostningsfuld løsning, ingeniør i Vej og Trafik i Hjørring Kommune, Richard Madsen ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden Expo-net.

Det kan dog være vanskeligt at udlægge nettet på græsparkeringsplads eller lignende, hvis overfladen ikke er helt jævn.

- Jeg vil vurdere, at det bedste resultat opnås, hvis nettet udlægges direkte på en tætklippet, plan græsplæne, uden at græslaget afrømmes. I vores pilotprojekt var det nødvendigt at udlægge et tyndt jordlag for udjævning af overfladen. Det gav nogle udfordringer, da jorden ikke var lige fast alle steder, siger Richard Madsen.

Markedet i Brønderslev

Store Brønderslev Marked anvendte armeringsnet ved markedet i 2016. Her skabte kombinationen af dårligt vejr og trafik til og fra markedsboderne mudrede og ufremkommelige vejbaner. For at afhjælpe problemet blev der etableret armeringsnet på græsplænen.

- Pointen med armeringsnettet er, at det er en hurtig og enkel måde at etablere et underlag på, som bliver kørefast. Det er klart, at det ikke kan måle sig med en fuldt funderet løsning, hvor der eksempelvis afsluttes med asfalt, men det giver mulighed for at skabe et godt underlag til en pris, der er væsentlig lavere. I mange tilfælde viser den sig at være vedvarende stabil, siger salgschef hos Expo-Net, Niels Arp-Nielsen, der havde leveret nettet til markedet.