En ny generation af gasdrevne maskiner kan halverer brændstofomkostninger - men fastholder den samme effekt.

Kosan Gas mener, at brændstofforbruget i mindre maskiner som generatorer, vandpumper og bygge/-anlægsmaskiner ofte er overset.

Men der skulle være penge at spare ved at vælge brændstof med omtanke, mener gasselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gasteknologi er effektiv i mindre motorer. Driftsomkostningerne til mindre maskiner drevet af LPG frem for benzin eller diesel kan nemlig reduceres med op til 50 procent, uden at det går ud over effekten, lyder det fra Kosan Gas.

Gassen skal nok komme

- De store giganter som Kawasaki og John Deere leverer allerede henholdsvis motorer og maskiner til gas. Men i Danmark er det stadig helt nyt. Her har vi kun budt el-teknologien velkommen. Men tiden skal også nok snart komme til gas, siger Preben Kristensen, der er Nordic Sales Manager Appliance ved Kosan Gas.

Et af argumenterne for at vælge gas frem for el, er værktøjets power, mener Preben Kristensen.

- El-teknologi kan ikke levere moment nok til for eksempel store græsklippere, og batterier er svære at skaffe sig af med på en miljørigtig måde. Gasflasken eller -tanken er derimod nem at fylde op igen og igen. Så vi tror på, at gasteknologien er kommet for at blive, siger han.

Gas for miljøet

LPG har en markant renere forbrænding end benzin og diesel. Dermed kan CO2-udledningen fra den gasdrevne generator eller redskabsbærer halveres og andre miljøskadelige stoffer reduceres væsentligt, hvilket sikrer bedre luftkvalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I modsætning til andre typer brændstof efterlader gas ikke belægninger i motoren, og Kosan Gas fortæller, at man derfor kan vinke farvel til startproblemer, 'priming' og brugen af choker, hvis man skifter sin benzin- eller dieselmotor ud med en motor på LPG.