Det blev en anderledes nordisk medaljeliste ved NM i Stihl Timbersports for rookies, da konkurrencerne blev fløjtet af.

Dagen skulle vise sig fra sin mere drilske side for den danske debutant på landsholdet i Stihl Timbersports, Esben Pedersen.

Dette var dagen, hvor de nordiske rookies, - altså nye talenter indenfor skovhuggersporten, havde sat hinanden stævne for at kæmpe om det ærefulde trofæ som årets vinder af Rookie NM Stihl Timbersports.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre danske deltagere

For at give andre unge talenter muligheden for at mærke suset fra en international konkurrence, deltog også en enkelt atlet fra Tjekkiet og en fra Belgien. Regler i Timbersports er således, at deltager en udlænding i en national eller for eksempel nordisk konkurrence, kæmper atleterne på lige fod overfor de nationale/nordiske konkurrenter. De har dermed mulighed for at tage trofæet med hjem - ganske som de øvrige atleter .

Danmark deltog med tre lovende talenter: Esben Pedersen, der netop havde fået sin ilddåb som debutant på det danske landshold i holdkonkurrencerne, Mia Aubertin, som man så første gang ved de Nordiske Mesterskaber i 2016 samt et helt nyt ansigt i Daniel Friis Toft.

Dansker med fremme

Der var kamp til stregen, specielt mellem tjekkiske Jan Kamir og svenske Emil Hansson. Sidstnævnte har i øvrigt fået sporten ind med modermælken, idet hans far er bronzemedaljevinderen fra fredagens individuelle konkurrencer.

Danske Esben Pedersen fik virkelig noget at arbejde for, og var i ekstrem tæt konkurrence med svenske Emil Svensson om bronzemedaljen. Danskerne Daniel Friss Toft og Mia Aubertin kæmpede ligeledes bravt, og der er ingen tvivl om, at der er stor opbakning hos publikum for at se flere kvindelige atleter.

Ét point fra bronze

I det hele taget havde der indfundet sig et stort publikum til Rookie-konkurrencerne på Kungstorvet - så stort, at der var basis for at lave bølge, da vinderen blev udråbt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjekkiske Jan Kamir vandt og blev flankeret af to svenskere. Emil Hansson endte på anden pladsen og Emil Svensson på trediepladsen.

Danske Esben Pedersen måtte se sig slået med blot et enkelt point og blev således nummer fire. Havde der ikke været tjekkisk deltagelse, ville årets debutant på landsholdet således have taget en flot bronzemedalje.

Daniel Friss Toft blev placeret på en syvendeplads og Mia Aubertin sluttede som nummer otte..

Næste gang man får mulighed for at se Esben Pedersen i aktion vil være som en del af holdet under VM i Stihl Timbersports i Lillehammer 2. - 4. november i år.