Have & Landskab står for døren og ifølge brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entre-prenører er messen et godt sted at samle ny viden for 'grønne' virksomheder, kloakmestre og anlægsentreprenører.

Danmarks største fagudstilling for den grønne branche slår snart dørene i Slagelse, hvor brancheforeningens DM&E har stand sammen med et rekordstort antal andre udstillere, fortæller udstillingsleder Dina Overgaard.

- Det fysiske areal er blevet udvidet, og vi forventer flere udstillere end i 2015. Vi har også skruet op for 'Fagligt forum' med både en ekstra scene og endnu flere ekspertoplæg. Men først og fremmest er Have & Landskab her, du finder alt fra indkøbere fra de kommunale vej- og parkforvaltninger over de nyeste innovative maskiner og løsninger til skovudstyr og regnvandshåndtering og ikke mindst alle dine kollegaer og konkurrenter, fortæller Dina Overgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprenører efterspørger rådgivning

Både de mindre og større entreprenørvirksomheder har fået appetit på fremtiden, hvilket for nogles vedkommende betyder vækst, generationsskifte og flere medarbejdere. Det stiller større krav til virksomhedernes organisering og ledelsesmæssige kvalifikationer.

Virksomhedsrådgiver Jens Guld

DM&E

DM&E oplever en stigende efterspørgsel på rådgivningsydelser bl.a. hos foreningens entreprenørvirksomheder. Det gælder både på det rent faglige, men også det mere økonomiske og administrative plan.

- Både de mindre og større entreprenørvirksomheder har fået appetit på fremtiden, hvilket for nogles vedkommende betyder vækst, generationsskifte og flere medarbejdere. Det stiller større krav til virksomhedernes organisering og ledelsesmæssige kvalifikationer. Derfor har DM&E udvidet paletten inden for foreningens populære lederuddannelse til også at omfatte fag med fokus på økonomi og strategi, fortæller virksomhedsrådgiver i DM&E, Jens Guld.

Værktøjskassen i orden

Også inden for faglig rådgivning og digitale værktøjer oplever DM&E større efterspørgsel, hvor både værktøjer til kvalitetssikring, økonomistyring og diverse tegneværktøjer har stigende interesse.

- Virksomhederne har et stort ønske om at effektivisere de daglige opgaver, hvad enten det er udførelse af selve opgaven eller det mere administrative som dokumentation og kvalitetssikring mv. Samtidig oplever vi, at virksomhederne gerne vil signalere høj professionalitet, hvilket de værktøjer og systemer, foreningen tilbyder medlemsvirksomheder, kan være med til. Det gælder ikke kun inden for IT, men også aftaler og leveringsbetingelser mv., forklarer konsulent på entreprenørområdet, Søren Christensen.