Gule hegnsklippere, rabatklippere - og en enkelt bjergged - tager på tur i landet til september

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) drager i september landet rundt med en demokaravane.

Den består af otte enheder, herunder fire armklippere og en SR rotorklipper. Enhederne vises med en masse forskellige redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her demonstrerer de sine færdigheder udi vedligeholdelse af rabatter, levende hegn og stejle skråninger - i alt fra Fårup Sommerland til Knuthenborg Safaripark.

Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer, entreprenører, kommuner og anlægsgartnere, men alle interesserede er selvfølgelig velkomne, når McConnel lægger vejen forbi blandt andet Blokhus, Viborg, Vingsted, Aarup, Slagelse og Maribo.

Bjerggeden skal trække folk

De største trækplastre er den fjernstyrede RoboCut rabatklipper og den store PA 8085 hegnsklipper, vurderer Robert Vemmelund, produktchef hos MI, som har importen af McConnel klipperne.

- RoboCut er en sand bjergged, der uden besvær klipper skråninger med op til 55 graders hældning. Den viser vi med 1,3 meter slagleklipperhoved og Robo-Forest knuserhovedet på 1,25 meter, oplyser Robert Vemmelund.

- McConnel PA 8085 er markedets kraftigste hegnsklipper med otte meter variabel fremført arm og det smarte Easy Drive System. Det sikrer, at klipperhovedet følger terrænet automatisk, forklarer Robert Vemmelund videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den vises i kombination med en frontmonteret rabatklipper.

Danmarkspremiere

- Vi viser også den frontmonterede rabatklipper Merlin Xtreme Offset, for første gang på dansk grund. Med en arbejdsbredde fra 1,20 meter passer den perfekt til det første cut, siger Robert Vemmelund.

På enkelte lokationer kan man også se en frontmonteret hækkeklipper med en integreret opsamler, der suger al hækkeaffaldet til sig, og dermed klarer arbejdet på én gang.