TNV-CR kalder Yanmar sin nye motorserie, der efterlever 2019-kravene.

I 2019 kommer der nye europæiske regler for emission. Her skal motorer over 19 kW, som monteres i nye maskiner, opfylde en række krav, kaldet Stage 5, i forhold til forurening og udstødningsgasser.

Det tiltag er motorproducenterne selvfølgelig meget bevidste om, og Yanmar er allerede nu klar med en ny motorserie kaldet TNV-CR, som lever op til Stage 5 kravene. Motorserien omfatter motorer fra 19 til 56 kW, svarende til 25,8 til 76 hk. De nye Yanmar motorer er vandkø-lede og fås med 3 eller 4 cylindre. De har direkte indsprøjtning samt diesel partikelfilter (DPF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøvenlige motorer har længe været et vigtigt fokusområde hos Yanmar, som kan læne sig op af mere end 100 års erfaring med udvikling og produktion af dieselmotorer. Yanmar udviklede DPF partikelfiltret til at imødekomme de tidligere emissionskrav EPA Tier4 og EU stage IIIB.

Derfor er der med stor sandsynlighed en Yanmar motor under hjelmen, uanset farve og fabrikat på den minigraver, minilæsser, truck og alt andet grej i firmaets maskinpark. Yanmar leverer nemlig dieselmotorer til en lang række maskiner fra bl.a. Kobelco, Liebherr, Ferris, New Holland, Striegel og Terex Schaeff. Og til deres egne Yanmar kompakttraktorer, der forhandles af MI.