På Jordbrugets Uddannelsescenter Århus har 82 procent af de unge anlægsgartnere fundet en praktikplads.

På Jordbrugets UddannelsesCenter Århus går langt de fleste unge anlægsgartnere direkte i praktik efter grundforløbet. I år har 27 af 33 indtil videre fundet læreplads. Det svarer til knap 82 procent. Forklaringen skal findes i en god vækst i anlægsbranchen, hvilket påvirker behovet for elever positivt, og flere praktikaftaler kan være på vej. Det vurderer skolens praktikpladskonsultent, Michael Sejer, der i år ser en ny, positiv tendens for anlægsgartnerne.

For mange af eleverne har aftalen om praktikplads nemlig været på plads, siden de begyndte på skolen for henholdsvis 20 og 40 uger siden, og det er en ny, positiv tendens, der har udviklet sig inden for det seneste år, fortæller Michael Sejer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det overraskede os at se, hvor mange af eleverne på denne årgang, der stod med en praktikaftale i hånden allerede første skoledag. Det er en ny tendens, og den er rigtig positiv, for det viser med al ønskelig tydelig, at vi har en anlægsbranche, der rigtig gerne vil vores elever, siger Michael Sejer, der vurderer, at flere aftaler om praktik kan være på vej.

- For eleverne fortsætter praktikpladssøgningen jo henover sommeren, så hvis de finder et godt match med en virksomhed, der vil tage dem i lære, så kan der sagtens være flere aftaler på vej, siger Michael Sejer.

Elever, der ikke finder læreplads i løbet af sommeren, påbegynder deres praktikforløb i skolens praktikcenter, hvorfra søgningen fortsætter, mens de samler praktisk erfaring med fx vedligehold og nyanlæg på skolens grønne områder.