Under Aarhus Festuge sætter SLA grøn byudvikling på dagsordenen med et vandfaldsbyrum centralt i Aarhus.

Aarhus Festuge har for vane at møblere godt og grundigt om på byen, og i år er ingen undtagelse. Når Aarhus Festuge går i gang i slutningen af august vil Vesterbro Torv midt i byen blive omdannet til en grøn oase med et vandfald. Det er SLA, der har skabt projektet, der har fokus på natur og sociale fællesskaber, og som går ud på at forvandle det ellers hektiske og larmende torv til et grønt byrum, hvor den larmende støj fra byen får modspil af lyden af brusende vand fra et vandfald.

Konkret kommer projektet til at bestå af et stort stillads formet som en trappe, der ender i et grønt byrum med træer på toppen, hvorfra der falder et vandfald, hvis beroligende lyd står i kontrast til trafikstøjen. Siddemøbler skal invitere til ophold og muligheden for at mødes med venner til en hyggelig stund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vesterbrofaldet tager udgangspunkt i den rivende udvikling, Aarhus er i for tiden, hvor der skyder nye byggeprojekter op hele tiden. I den udvikling er det ifølge SLA og Aarhus festuge vigtigt at tage en debat om, hvilke arkitektoniske greb der skal være med til at sikre og styrke den fortsatte by- og livskvalitet i Aarhus.

Naturbaseret byudvikling

- Med Vesterbrofaldet viser vi helt konkret, hvordan en grøn, naturbaseret byudvikling kan sikre og styrke den fortsatte by- og livskvalitet i Aarhus. Den sanselige oplevelse skaber balance til byens exceptionelle byggeboom og peger på vigtigheden i også at medtænke natur, åbne byrum og sociale fællesskaber, når fremtidens Aarhus bliver skabt, siger partner og grundlægger af SLA, Stig L. Andersson.

Aarhus Festuge og SLA har indgået et treårigt samarbejde under navnet City Nature 1:1, hvor SLA hvert år skal realisere et midlertidigt byrumsprojekt, der 1:1 diskuterer, hvordan Aarhus kan sikre en helhedsorienteret og naturbaseret udvikling af byen.

- Vesterbrofaldet er mere end bare den fysiske forstyrrelse af rummet, det er også et fantastisk sanseligt rum, hvor lyden af vand, lyset i dråberne og prikken af det forstøvede vand vil pirre sanserne hos forbipasserende eller folk, der slår sig ned på den nye plads, siger Aarhus Festuges direktør, Rikke Øxner.