Australske Brad De Losa vandt Champions Trophy ved Stihl TimbersportS - men årets rookie er fra Sverige.

Mere end 1.200 tilskuere så den 39-årige Brad De Losa fra Australien vinde det eftertragtede trofæ i Stihl TimbersportS, Champions Trophy. Men der var også nordisk hæder. Således vandt svenske Perry Swan noget overraskende Stihl TimbersportS Rookie World Championsships, blot et point over Australiens talentfulde konkurrent, Blake Marsh. Det oplyser Stihl i en pressemeddelelse.

For australske Brad De Losa er titlen et glædeligt gensyn, da han også vandt trofæet i 2014 og 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Champions Trophy er konkurrencen mellem de otte bedste af de bedste, og dermed ekstremt hård. Der er intet givet på forhånd, og som Canadas Stirling Hart udtalte efter at have taget anden pladsen:

- Hver gang det er så tæt konkurrence som dette, spørger man sig selv, om der er noget, man kunne have gjort anderledes. Der er ingen tvivl om at det, der kostede mig sejren, var de små fejl, der blev lavet grundet træthed, når de fysiske krav er så høje som de er.

Glad svensker

Stihl fortæller, at det var kraft, teknik og præcision, som var kodeordene, da Sveriges Perry Swan vandt rookie-prisen. Allerede fra første runde fredag aften stod det klart, at den afgørende kamp ville komme til at stå mellem Perry Swan og Australiens Blake Marsh.

Perry klarede fredagens diciplin Stock Saw i fantastisk hurtige 11,32 sekund og holdt sit fokus fra første færd lørdag, hvor blev han nr to i Standing Block Chop og Single Blok. Australske Blake Marsh forblev i hælene på ham, og ved den sidste diciplin var der blot et enkelt Point, der skilte de to kombattanter.

- Jeg er så utrolig glad for at være her, og konstanterer at den hårde træning har kunne betale sig. Jeg er mere end tilfreds med min formåen, sagde Perry Swan efter sejren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De Nordiske mesterskaber i Stihl TimbersportS finder sted i Göteborg den 24 - 26 august i år.