Udviklingen på markedet for maskiner har betydet, at Nellemann Gruppen har købt aktiemajoriteten i Svenningsens Maskinforretning.

Nellemann Gruppen har købt aktiemajoriteten i Svenningsens Maskinforretning. Med opkøbet er Nellemann nu tilbage som stor aktør inden for vej-, park- og landbrugsbranchen i Skandinavien. Det oplyser Svenningsens i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at forene de to familievirksomheder skal ses i lyset af de store ændringer og den rivende udvikling, som markedet for især landbrugstraktorer i dag er inde i. Kundernes krav og ønsker til købsmåder, fleksibilitet og servicering har ændret sig og nærmer sig mere og mere det, man oplevede i bilbranchen allerede for flere år siden - en trend, man også ser i resten af verden. Det stiller ifølge Svenningsens nye og anderledes krav til leverandørerne og lægger op til nogle større enheder, der har de fornødne ressourcer til at imødekomme og håndtere kundernes individuelle behov inden for køb, leje, leasing, deleordninger og eftermarkedsservice.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enestående mulighed

- Vi er glade for, at det har været muligt at knytte Svenningsens sammen med Nellemann Gruppen. Vi har i mere end 30 år været en markant spiller på det danske traktormarked som importør af John Deere landbrugsmaskiner i perioden 1978 til 2012. Med købet af Svenningsens ser vi en enestående mulighed for at vende stærkt tilbage i branchen, siger adm. direktør for Nellemann Gruppens importselskaber, Mogens Lyngsø, og fortsætter:

- Svenningsens har en meget interessant agentur-portefølje med stærke, globale mærker såsom japanske Kubota, amerikanske Bobcat og Textron samt tyske Schmidt, Nido og Holder, der sammen med Svenningsens lange erfaring og gode fodfæste som skandinavisk importør er et rigtigt godt match til vores egne kompetencer inden for import, servicering og mærkerepræsentation i almindelighed. Vi ser frem til igen at skulle servicere de professionelle kunder inden for landbruget, såvel som i vej- og parkbranchen, ligesom vi glæder os til at blive en del af Kubotas meget ambitiøse vækstplan for Europa. Der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig spændende.

Beholder aktier

Opkøbet markerer afslutningen på seks generationers eneejerskab af Svenningsens. Familien beholder dog stadig aktier i virksomheden, ligesom Niels Svenningsen vil være til rådighed i en periode. Benny Svenningsen fortsætter som salgsdirektør og glæder sig også over de nye muligheder.

- Svenningsens blev grundlagt i 1861, så det er naturligvis en stor beslutning efter 156 års ubrudt familieejerskab. Men vi føler os sikre på, at beslutningen er rigtig. Hvis vi fortsat vil være blandt de stærkeste i branchen, er den bedste løsning helt klart at forene Svenningsens' store produktportefølje, erfaring og praktiske evner med de styrker og ekstra ressourcer, som en langt større virksomhed har til rådighed. Nellemann er det perfekte match - oven i købet også en over 100 år gammel familievirksomhed med de samme, stolte traditioner gennem generationer, som vi selv har. I en alder af 156 år har vi fået en "storebror", siger Benny Svenningsen og fortsætter:

- Svenningsens lange historie er historien om konstant vækst. Nu er vi glade for, at Nellemann tager over og bringer virksomheden ind i det næste udviklingsstadie. Jeg er sikker på, at vores kunder vil blive glade for den meget større vifte af muligheder, som den nye virksomhed kan tilbyde og - som en af vores vigtigste prioriteringer - at vores medarbejdere over hele Skandinavien vil føle sikkerhed og udviklingsmuligheder i det nye setup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Egenkapitalen i Svenningsens Maskinhandel er i regnskabet for 2016 anført som værende på godt 33 millioner kroner.