Nyt stort forlystelsespark-projekt i København omfatter også en grøn, offentlig park på mellem 20.000 og 35.000 kvm.

Private investorer har netop præsenteret planerne for en ny, stor forlystelsespark i Nordhavn i København. Forlystelsesparken etableres midt i en grøn og frodig offentlig park med træer, opholdspladser og grønne attraktioner både rundt om og på tagene af de enkelte bygninger.

I kombination med den offentlige grønne park, der får en størrelse på mellem 20.000 og 35.000 kvm, skal hele området opleves som et fristed i form af et grønt hjerte i Nordhavnen, og designet gennemføres af landskabsarkitekterne SLA, der har stor erfaring med københavnske parker og grønne byrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønt tag

- Med forlystelsesparken og den offentlige park giver projektet noget tilbage til Københavnerne. Forestil dig, hvordan trækronerne skaber ét samlet grønt tag for hele området. En oase hvor man både kan hvile sig i græsset, nyde forlystelser, spise på restauranterne, mærke naturen, opleve dyrelivet og nyde udsigten til tårnet, havnen og vandet, siger Rasmus Astrup, partner i SLA.

Det samlede arkitektoniske indtryk af projektet vil være åbent, harmonisk og integreret med bydelen og den kommende metrostation. Forlystelses- og oplevelsesparken skal således ikke isoleres, men være synlig og eventyrlig også for de forbipasserende og de ankomne passagerer fra metrostationen.

Bedre mikroklima

- Beplantningen og højdeforskelle vil udviske grænsen mellem offentlig og kommerciel park med inviterende og sammenhængende oplevelse af natur. Byens fugle, insekter, biller og planter er jo ligeglade med, om de er på den ene eller anden side af hegnet, siger Rasmus Astrup og fortsætter:

- Parken vil skabe et bedre mikroklima i forhold til vind, vejr og varme og klimasikre de nærliggende boligområder. Det bliver en park, der giver en masse værdi tilbage til byen. Både naturmæssigt, biologisk, økonomisk, socialt, bæredygtigt og æstetisk.