Elmia Wood tiltrækker besøgende fra over 50 forskellige lande - og danskere har optimale muligheder for at lægge vejen forbi, når messen finder sted fra 7. - 10 juni.

Hvert fjerde år danner et skovområde syd for den svenske by Jønkøbing rammen om verdens største skovmesse. Og hvis man bare har den mindste interesse for det, der rører sig inden for skovarbejde, er et besøg på messen klart at anbefale.

Rent geografisk er det nemlig ikke nogen større ekspidition, hvis man som dansker ønsker at besøge Elmia Wood. Afstanden til København er beskedne tre timer, og sidder man i Midt- eller Nordjyland, kan man også vælge at tage færgen fra Grenå til Varberg, eller Frederikshavn til Gøteborg. Og fra begge svenske byer kan turen til messeområdet gøres på godt et par timer - når man ikke regner kø-kørsel med, og det skal man forvente de sidste tre-fire kilometer ind til messeområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det, der så møder de besøgende, er et kæmpe udvalg af maskiner, redskaber, digitale løsninger - og masser af ny viden inden for skovbranchen. Det forventes, at over 500 udstillere vil deltage, mens besøgstallet forventeligt vil runde 50.000.

VM i udkørsel

En af de helt store fordele ved denne messe er placeringen. For en stor del af standene står nemlig midt i det, det hele drejer sig om: Skoven. Et langt stisystem leder gæsterne rundt til de mange stande, som har optimale forhold til at vise produkterne frem. Og hos mange af udstillerne får man lov til at se maskiner i aktion. Træstammer ryger gennem flishuggere, ATV'ere kører rundt med skovvogne, og motorsave giver prøver på sine evner.

Ud over de mange udstillere afholdes der også flere konkurencer på messen. Et af de helt store tilløbsstykker er VM i udkørsel, hvor skoventreprenører fra forskellige steder i verden konkurrerer på parametre som behændighed og tid, mens de gennemfører en bane med en udkørselsmaskine. Her vil der naturligvis også være dansk deltagelse i skikkelse af Kenneth Alvagård, der vandt den danske kvalifikationsrunde på Langesømessen, samt Kennet Vinderslev Nielsen, der tidligere har deltaget ved mesterskabet i Sverige.

Der ligger med andre ord masser af oplevelser og venter, når messen åbner portene fra 7. - 10 juni.