Nyt redskab har vist sig i at have fordele på flere områder end først tiltænkt.

MultiOne er klar med et nyt redskab til minilæssere. Det nye redskab vejer 155 kg og er oprindelig produceret til renholdelse efter efterårets mange blade, men det har derudover vist sig at være et effektivt allround redskab til renholdelse af stier, fortove, pladser mv. hele året. Om det skal kaldes en løvsuger, selvkørende støvsuger, feje/sugemaskine eller noget andet, er således helt op til brugerne, men ifølge MultiOne klarer den alle opgaverne uden problemer.

Maskinen består af en central sugeenhed med en meter bredt sug, en sidekost, en manuel betjent fem meter lang sugeslange med Ø180 mm. mundstykke, samt en opsamlingsbeholder til affaldet. Suget etableres via en hydraulikmotor, som kræver 30 l/min. Affaldet suges gennem et svinghjul og slås således i stykker undervejs, så der kan være meget materiale i opsamlingsbeholderen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når beholderen er fuld, løftes hele redskabet med minilæsserens teleskoparm, og via armens hydraulik åbnes beholderens bundplade, så affaldet læsses af. Montagen i teleskoparmen gør det muligt at læsse affaldet af i en høj bunke eller op på f.eks. en trailer.

Redskabet er udstyret med et støvfilter til glæde for både chaufføren og omgivelserne. Hvis der kræves mere støvdæmpning, er det muligt at få maskinen med små vanddyser foran kostene.