Omsætningen i 2016 blev den hidtil højeste i virksomhedens historie.

HedeDanmark har i 2016 styrket sin position på markedet i Danmark og internationalt ved at tiltrække nye kunder, og som følge af det nåede årets omsætning det hidtil højeste niveau, samtidig med at driftsindtjening blev fastholdt på rekordniveau. Omsætningen blev samlet set øget med otte procent til lige knap 1,7 milliarder kroner.

- Vores arbejde med at udvikle og bruge nye digitale platforme samt sikre løbende innovation af nye løsninger og ydelser bliver godt modtaget hos vores kunder. Vi har i en årrække satset på at udvikle vores samlede produkt- og servicetilbud, hvilket også i 2016 har styrket positionen i vores primære markeder og øget tilgangen af nye kunder, siger adm. direktør Lars Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vintertjeneste og skovarbejde

Det øgede aktivitetsniveau og årets driftsresultat på 54 millioner kroner er opnået efter bred fremgang på HedeDanmarks forretningsområder. Virksomheden styrkede i 2016 blandt andet sin position på markedet for pleje og vedligehold af grønne områder samt vintertjeneste. Flere landsdækkende og internationale virksomheder valgte i 2016 HedeDanmark som ny samarbejdspartner.

Inden for HedeDanmarks aktiviteter i skoven har såvel de danske som internationale skovejere taget godt imod HedeDanmarks koncepter inden for drift og forvaltning af skov. Området har igen i 2016 oplevet rekordstor tilgang af skovejere, der har ønsket at indgå faste aftaler med HedeDanmark om forvaltning af bæredygtig skov.

Tilsvarende oplever området for anlægsgartneri, klimasikring, natur- og vandløbspleje i det åbne land samt plantningsopgaver generel stor interesse for udvikling og pleje af naturen - herunder særligt klimasikring i byerne og det åbne land.

- Kunderne har kvitteret for, at HedeDanmark igen i 2016 har leveret nogle driftssikre og fagligt velfunderede produkter og løsninger - herunder, at der også i 2016 har været fokus på at sikre og understøtte en digital udvikling, som sikrer, at HedeDanmark kan tilbyde og udnytte nye teknologier, som skaber værdi for vores kunder, siger Lars Johansson, bestyrelsesformand i HedeDanmark.

Afvikling af planteskole i Abu Dhabi

HedeDanmarks nettoresultat for 2016 er påvirket af væsentlige hensættelser til afvikling af aktiviteter i Danmark og internationalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets resultat på 41 millioner kroner før skat er således belastet af underskud samt foretagne hensættelser på 25 millioner kroner til afvikling af aktiviteter. Hensættelser er foretaget i forbindelse med, at HedeDanmark har valgt at gennemføre en kontrolleret afvikling af aktiviteter på sin planteskole samt afvikling af anlægsopgaver i Abu Dhabi.