O.T. Anlæg i Odder har sat en stor hækkeklipper på en fire-tons gravemaskine.

Bodil Vestergaard og Oli Thorgeirsson driver sammen anlægsgartnervirksomheden O. T. Anlæg i Odder, og på privatfronten har de dannet par i 28 år. Når deres virksomhed skal klippe hæk for kunderne, foregår det i en lidt anden skala, end de fleste er vant til.

- Det bliver til et sted mellem 20 og 30 kilometer hæk, vi klipper for vore kunder. Og så er det ikke praktisk at gøre det med håndholdt grej. Derfor har vi sat en stor klipper på vores nye fire-tons Eurocomach ES 40.2 ZT gravemaskine. Det har vist sig at være en mere fleksibel løsning at bruge en gravemaskine på bånd, end en redskabsbærer. Vi har selv udviklet kombinationen, som naturligvis holder alle sikkerhedsregler, fortæller Oli Thorgeirsson i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

O. T. Anlæg kan også byde på en otte tons hækklipper. Bodil Vestergaard og Oli Thorgeirsson har nemlig fået leveret fire nye italienske Eurocomac-gravemaskiner fra importøren, Bejco & Kramac Maskincompagni i Sabro, inden for det seneste år. Både fire tons-maskinen og den større Eurocomach ES 85 ZT på otte tons kører med Kinshofer NOX-tiltrotator. Dermed kan begge maskiner tage tjansen med kilometervis af hække.

De to mindre Eurocomach-minigravere, ES 10 ZT på 1060 kg og ES 18 ZT på 1800 kg, er begge udstyret med tiltfæste fra virksomheden Tiltman, som i øvrigt også har hjemme i Odder.

Til snævre vendinger

ZT i modelbetegnelserne fortæller, at der er tale om haleløse maskiner, som bevæger sig inden for bælterne. Det gør dem ideelle til arbejde i snævre områder og tæt på bygninger. De to største maskiner har proportionalstyrede joysticks, og det betyder, at maskinføreren kan betjene ekstra hydraulikfunktioner proportionalt direkte fra rulleknapper i joysticket.

Bodil Vestergaard og Oli Thorgeirsson holder sig normalt selv fra førersæderne i maskinerne i det daglige. Dem overlader de til medarbejderne, som O. T. Anlæg har 15 faste af. I den grønne sæson kommer yderligere fire til.

- Vi er selv rykket mere ind på kontoret til rollerne som arbejdsledere. Vi skal servicere vore kunder godt og sikre indtjening til firmaet. O. T. Anlæg er ikke et stort firma, men vi er store nok til at klare store opgaver, siger Bodil Vestergaard. Hun er uddannet anlægsgartner fra gartnerskolen i Beder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn og grå

I år er det 20 år siden, Bodil Vestergaard og Oli Thorgeirsson lavede deres firma, O. T. Anlæg. Dermed er det også 20 år siden, de første gang mødte maskinhandler Børge Jørgensen hos Bejco & Kramac Maskincompagni. Her købte Oli Thorgeirsson sin første minigraver - en brugt, naturligvis.

Siden er Odder-parret slået over på nye maskiner, men fortsat hos Børge Jørgensen.

- Vi driver fortsat virksomheden som et personligt ejet firma. Dermed har vi faktisk det hele i spil. Men vi fornemmer, at vore kunder også ser det som udtryk for, at vi er solide og mener noget med det. Vi har en god vækst, og vi er glade for vores fag. Samtidig har vi nogle dygtige medarbejdere, som gør det muligt for os også at håndtere store opgaver, fortæller Bodil Vestergaard.

En af de store er O. T. Anlæg i gang med netop nu. Et industriområde i Risskov skal forvandles til bæredygtige boliger og erhverv, og Odder-firmaet klarer den grønne og den grå del af projektet. O. T.-parret har fordelt rollerne også i det daglige, så Bodil Vestergaard klarer den grønne del, mens Oli Thorgeirsson tager sig af den grå del med belægningsarbejder, jordarbejder og store entrepriser.