Fritlægningen af Aarhus Å følges nu på vej af flere omdannelser af byrum, der skal gøre byens torve og pladser rarere at opholde sig på.

I mange år var fritlægningen af Aarhus Å byens helt store byrumsprojekt, og det store projekt endelig var overstået for to år siden blev der mulighed for at kigge på mange af de andre byrum i byen. Foruden den pågående sammenkobling af byen og havnen med storbyggeriet Dokk1 i centrum er Store Torv blevet begrønnet af Schønherr, ligesom Strøget også har fået nye træer og bænke.

Og senest er Mindebro Torv de seneste måneder blevet forvandlet fra en parkeringsplads til et åbent byrum. Torvet har indtil nu fremstået anonymt, når folk passerede den på vejen mellem Aaboulevarden og Dokk1, men nu er pladsen lige ud til Aaarhus Å blevet til et åbent byrum med træer, hyggelig belysning og muligheden for at afholde arrangementer. Det er meningen, at Torvet skal fungere som et vigtigt bindeled mellem havnen og midtbyen, hvor flere fremover får lyst til at slå sig ned. Torvets særlige kendetegn bliver et stort egetræ, som på sigt vil kunne ses fra lang afstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En vigtig del

- Vi forventer, at endnu flere kommer forbi torvet, når Letbanen åbner sit stoppested i Dokk1 senere i år. De mange besøgende vil vi gerne byde velkommen med en flot og åben plads, der giver mulighed for udeliv og et lille pusterum midt i den travle midtby. Når de nye træer blomstrer til foråret, bliver forandringerne på torvet for alvor synlige, siger Lise Guldager Hoppe, projektleder i Center for Byens Anvendelse.

Naboer og lokale virksomheder blev i efteråret 2015 bedt om at komme med ønsker til torvets udformning, og deres ideer er blevet tænkt ind i den endelige plan.

- Vi arbejder på at skabe flere rum i byen, der skal gøre det endnu rarere at være i Aarhus, og nytænkningen af Mindebro Torv er en vigtig del af den ambition, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.