To unge brolæggere fra Learnmark Tech går efter DM-titlen ved DM i Skills.

DM i Skills 2017 slår dørene op i Aalborg 26.-28. januar. Blandt de 40 fag finder man også brolæggerne. Her finder man de to brolæggere Kevin Laursen og Mathias Them fra Learnmark Tech. De er begge 22 år og til DM i Skills stiller de op som et team.

De regner med, at de før DM i Skills i morgen kan nå at lægge deres opgave mindst tre gange, så de har godt styr på opmåling, hugninger og stentyper. Opgaven er en cirkelformet mønsterbrolægning i chaussesten med en sort stjerne af basalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stjernen er det sværeste at lave, fordi hugningerne ikke må være for små. Derudover er basalt også svær at hugge i, fordi den er meget skrøbelig, så det kræver en del træning. Til DM i Skills bliver vi vurderet rigtig meget på huggelinjer, og hvor jævn opgaven er. Finish skal være helt i orden, fordi dommerne kun arbejder med en tolerance på to millimeter, fortæller Kevin Laursen, som er i lære hos Svend Erik Lind i Horsens.

Tæt samarbejde

De to brolæggere kender hinandens evner indgående, idet de Mathias Them også er i lære hos Svend Erik Lind. Det ser de som en stor fordel til den prestigefyldte konkurrence.

- Vi er vant til at løse opgaver sammen, og vi ved, hvad vi hver især er dygtige til. Det kører bare, og vi ved helt præcis, hvad hinanden gør. Vi glæder os helt vildt til at være med til DM, og det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse, siger Mathias Them.

De to brolæggere har også lagt en taktik for, hvordan de bedst kan koncentrere sig, når DM i Skills går løs og tusindevis af besøgende kommer forbi deres konkurrenceområde.

- Vi er vant til, at folk står og kigger på os, når vi arbejder, men til DM i Skills tager vi høreværn på. Så kan vi lukke helt af og kun koncentrere os om opgaven. Vi går naturligvis efter at vinde - og det forventer vores mester også, at vi gør, tilføjer Kevin Laursen med et smil.